Tokat Sivil Toplum Kuruluşları Ayasofya’da Fransa’ya tepki gösterdi

Tokat Sivil Toplum Kuruluşları, mevlid kandili dolayısıyla okunan hatimlerin duası için Ayasofya Camiinde buluştu. Sabah namazından sonra ise Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve sivil katlamanı yapan Ermenistan protesto edildi. Basın açıklamasına aynı zamanda TOKKON Denetim Kurulu Başkanı olan HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük de katıldı.

Ekleme: 31.10.2020 09:39:02 / Güncelleme: 31.10.2020 09:55:06 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER

Uzun süredir İslam düşmanı açıklamalıyla Müslümanların tepkisini çeken Fransa cumhurbaşkanı Macron’a bir tepki de Tokatlı hemşeri derneklerinden geldi.  Sabah namazında Ayasofya Camii’nde buluşan STK’lar, önce hatim duası yaptı. Ardından cami önünde hem Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığı hem de Ermenistan’ın yaptığı sivil katliamları protesto edildi. Basın açıklamasına TOKKON Denetim Kurulu Başkanı olan HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük de katıldı.

“DİNİMİZE VE PEYGAMBERİMİZE YAPILAN SÖZLÜ VE FİİLİ SALDIRILARA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Sabah namazında buluşan Tokatlılar, Ayasofya Camiinde yapılan hatim duasının ardından basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tokat Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, “Tokatlı hemşerilerimizle Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) dünyayı teşrifleri dolaysıyla hatim kampanyası başlatmıştık. Bugün Ayasofya Camii’nde okuduğumuz hatimlerin duasını yaptık. Bu hatimleri Efendimiz Hz. Muhammed’e ve tüm ölmüşlerimizin ruhuna hediye ediyoruz. Bu vesileyle Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığına da değinmek istiyoruz. Uzun yıllardır İslam’a ve Müslümanlara yönelik yürütülen kampanyalar, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un söylemleriyle birlikte artık bir devlet politikasına dönmüştür. Charlie Hebdo adlı iğrenç derginin Efendimiz’i (s.a.v) hedef alan karikatürlerin devlet kurumlarının binalarında gösterime sokulması açıkça bir provokasyondur ve alçaklıktır. Irkçılığın ve İslam düşmanlığının Avrupa’da devlet politikası haline gelmesinden derin endişe duyuyoruz. Efendmiz’e (s.a.v) yönelik çizilen alçakça karikatürleri şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Dinimize ve peygamberimize yapılan sözlü ve fiili saldırılara sessiz kalmayacağız.” dedi.

“AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Öte yandan işgal altındaki Karabağ topraklarında Ermenistan’a karşı meşru bir mücadele veren Azerbaycan’a ve Azeri Türkü kardeşlerimize de desteklerimizi iletiyoruz. Peygamber efendimize hakaretleri fikir özgürlüğü safsatasına sığdıran Avrupa, Ermenistan’ın sivil katliamlarını da görmezden geliyor. Azerbaycan’da yüzlerce sivili füzelerle katleden Ermenistan, savaş suçu işlemektedir.  30 yıldan beridir Ermenistan işgaline göz yuman devletler, bugün adeta terör devleti gibi hareket eden Ermenistan’a siyasi destek ve silah vermektedir. Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve dualarımızla onlara destek olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ermenistan’ın işlediği savaş suçlarını ve sivil katliamlarını da kınıyoruz.”

Basın açıklamasına destek veren dernekler ise şöyle: TOKKON İSTOKDEF ASTOKDEF ERDEF REDEF ESTOKDEF NİKDEF TURDEF