Kudüs'teki marketlerden Fransız mallarına boykot!

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan bazı marketlerde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı tavrına tepki olarak Fransız ürünleri raflardan kaldırılarak satışları sonlandırıldı.

Ekleme: 29.10.2020 12:55:09 / Güncelleme: 29.10.2020 12:55:09 / Dünya
Destek için 

İşgal altındaki Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Macron’un ve Fransa’nın tavrını protesto etmek için gösteriler düzenlendi.

Filistin topraklarında Macron’un İslam karşı tavrına karşı tepki sadece protestolarla sınırlı kalmadı.

Macron’un tavrına tepki göstermek için Doğu Kudüs’te yer alan marketlerin büyük çoğunluğunda Fransız malları raflardan kaldırılarak satışları durduruldu.

Fransız mallarının boşaltıldığı raflara, “Fransız ürünlerini boykot ediyoruz”, “Allah'ın Resulü, salat ve selam ona olsun” mesajları asıldı.

Ebu Zehra marketin yetkililerinden Ömer Hicazi, yaptığı açıklamada, Fransa’nın Hazreti Muhammed’e yönelik tavrı nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

Hazreti Muhammed’e yönelik bu çirkin tavrın kabul edilemez olduğunu dile getiren Hicazi, “Peygambere karşı bu onur kırıcı tutumu sergileyen bir ülkenin mallarını satmak istemedik. Bu nedenle de Hazreti Muhammed’e olan desteğimizi göstermek için bu ürünleri boykot etme kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

(AA)