HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığından Umut Kervanının "Mevlit Yemeği" projesine destek

Umut Kervanı İnsani yardım Vakfı tarafından Asya ve Afrika ülkelerinde fakir yetim ve muhtaçlara ikram edilmesi için başlatılan "Mevlit Yemeği" projesine, HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kollarından büyük destek geldi.

Ekleme: 27.10.2020 16:45:08 / Güncelleme: 27.10.2020 17:05:13 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek Mevlit Kandili münasebetiyle Asya ve Afrika'nın birçok bölgesinde binlerce fakir, muhtaç ve yetime yemek ikramında bulunmak için Umut Kervanı tarafından başlatılan "Mevlit Yemeği" projesine ciddi teveccüh gösterildi.

 

Birçok kesimden yoğun teveccühe mazhar olan projeye bir destek de HÜDA PAR İstanbul İl Teşkilatından geldi. İl Kadın Kolları tarafından başlatılan seferberlik kapsamında 400, İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan seferberlik kapsamında ise 571 kişiye mevlit yemeği ikramı için sponsor temin edildi.

"Biz Müslümanlara düşen Resulullah'ın hayatını kendi hayatımızda pratize etmektir"

Umut Kervanı Vakfının başlattığı projenin çok anlamlı olduğunu ve il teşkilatı olarak bu projeye destek verdiklerini belirten HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Aktaş, "Öncelikle Umut Kervanına, başlattığı projeden dolayı teşekkür ediyoruz. Çünkü bu, şu süreçte yapılması gereken bir hareketti. Şu süreç bizim için önemli. Peygamber Efendimizin sünneti, dinimiz İslam bizim hassasiyetlerimizdir. Kesinlikle bunlara yapılan hakareti kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Biz Müslümanlara düşen Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını kendi hayatımızda, ibadetlerimizde, infaklarımızda, inancımızda yaşamak, huşu ve bilinçle hareket etmektir. Peygamber Efendimizin sünnetini hatırlatmak, hatırlatanlara destek olmaktır." dedi.

 Asya ve Afrika'da eş zamanlı olarak verilecek yemek organizasyonuna teşkilatları ve çevrelerinden büyük destek verildiğini hatırlatan Aktaş, Mevlit Kandili münasebetiyle Umut Kervanı tarafından başlatılan "Mevlit Yemeği" projesine kadın kolları olarak 400 kişiye yemek ikramında bulunabilme şerefine nail olduklarını söyledi.

"İnsanlara ikram etmek, onların ihtiyaçlarını gidermek dinimizin bir tavsiyesidir"

Projeye Peygamber Efendimizin doğum yılı olan 571 sayısından hareketle 571 kişiye yemek ikram edilmesi için sponsor olduklarını söyleyen İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Harun Vergili, "Umut Kervanı Vakfının Mevlit Kandili münasebetiyle muhtaç kesimlerde düzenlediği 'Mevlit Yemeği' projesine biz de destek verdik. Bu bizim için önemli. Çünkü yüce dinimizin yüce peygamberi insanlarla dayanışma içerisinde olmayı bize emrediyor. İnsanlara ikram etmek, onların ihtiyaçlarını gidermek dinimizin bir tavsiyesidir. Projeye destek vermek bizim için önemliydi. Bu vesileyle 571 kişilik bir 'Mevlit Yemeği' sponsorluğu oluşturduk. Bunun da bizim için sembolik bir anlamı vardı." diye konuştu.

"Fransa'nın başını çektiği İslam düşmanlığını, İslam peygamberine dil uzatmalarını şiddetle kınıyoruz"

Vergili, "Biz yüce bir dinin yüce peygamberinin ümmetiyiz. Peygamberi müdafaa etmek her şeyin ötesinde önemlidir. O'na destek vermek, O'nu savunmak O'nu yaşayıp yaşatmak her şeyden önemli. Yaptığımız tüm faaliyetler, düzenlediğimiz tüm etkinliklerimizin yanında O'nun ahlakıyla ahlaklanmamız, O'nun yaşantısıyla hâllenmemiz, O'nun sünnetini hayatımıza uygulamamız gerekir. Fransa'nın başını çektiği İslam düşmanlığını, İslam peygamberine dil uzatmalarını da şiddetle kınıyoruz. Onlar fikirlerinin acizlikleri ve İslam'la fikir yarıştıramamaları sebebiyle İslam'a hakaret ediyorlar, İslam'ın yüce peygamberine dil uzatıyorlar. Oysa biz biliyoruz ki, sahip olduğumuz tüm insani erdemler bize yüce dinimizin, yüce peygamberimizin kazandırdığı ahlaklardır. Buradan tekrardan projeye öncülük eden Umut Kervanı Vakfına, bizlere sponsorluk anlamımda destek olan üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Rabbimizi bizi peygamberimizin yolundan ayırmasın. O'nun ahlakıyla ahlaklanmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ise topladıkları sponsorluk bedellerini kendilerine teslim eden parti teşkilatına teşekkür etti. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar