Umut Kervanı Vakfı pandemi döneminde de muhtaçların yanında olmaya devam ediyor

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Türkiye genelinde sahaya inerek temsilciliklerini ziyaret edip, yapılan çalışmaları yerinde denetliyor.

Ekleme: 23.10.2020 12:05:06 / Güncelleme: 23.10.2020 12:07:23 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kurtaran, Adana Umut Kervanını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından çalışmaları ile ilgili İLKHA’ya açıklama yapan Kurtaran, Umut Kervanı Vakfı olarak pandemi döneminde de sahaya inerek muhtaçların yardımına koştuklarını belirtti.

 

Yurt içinde ve yurt dışında yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kurtaran, ülkemizin hemen hemen her ilinde çalıştıklarını aktardı.

Temsilciliklerinin çalışmalarını yerinde görmek için ziyaretlerine devam ettiklerini vurgulayan Kurtaran, yapılan yardım çalışmalarını değerlendirerek, daha fazla muhtaca ulaşmanın hesabı içerisinde olduklarını söyledi.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak sadece Türkiye’de değil, başta siyonist işgal rejiminin işgali altında olan Filistin olmak üzere İdlip, Afrika, Yemen, Asya ve Arakan gibi bölgelerde insani yardımlarının sürdüğünü ifade eden Kurtaran, yemek bulmakta zorlanan kişilerin birinci öncelikli yardıma muhtaç kişiler olduğunu belirtti. Kurtaran, yetimlerin giydirilmesi, su kuyularının açılarak susuzluklarının giderilmesi, Kur’an-ı Kerim hediye edilerek ilimlerini tahsil etmeleri gibi birçok çalışmalarının mevcut olduğunu kaydetti.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla kışa yönelik projelerinin de olduğunu söyleyen Kurtaran, “Soğuktan donma haberlerini görmek istemiyoruz. Bizler yardım kuruluşları olarak ne yaparsak yapalım muhtaçlara istediğimiz oradan yardım yapamayız. Çünkü yardım kuruluşlarının imkanları kısıtlı.” dedi.

Sosyal devlet olmak isteyen her ülkenin ihtiyaç sahibi her vatandaşının sıkıntısını gidermesi gerektiğini de belirten Kurtaran, hayırseverlerin yapacakları yardımlara köprü olmaya namzet olduklarını ifade eti.

Kurtaran, konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı:

“Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin ve Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek başta olmak üzere Adana yönetimine, komisyon üyelerine ve gönüllü olarak çalışan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Pandemi öncesi ve sonrası Adana ve İdlip’te ve Afrika’da çok ciddi yardımlar yaptılar. Böylesi güzelliklere imza atan kardeşlerimizin Allah katınca bol ecirler almasını niyaz ediyorum.” (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar