Filistin Fetva Kurulu'ndan kınama!

Filistin Fetva Kurulu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'dan iki heyetin, Siyonist işgal rejimi kuvvetlerinin koruması altında ve Siyonist işgal rejimi Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yaptığı "normalleşme ziyaretlerini" kınadı.

Ekleme: 22.10.2020 18:18:02 / Güncelleme: 22.10.2020 18:43:44 / Dünya
Destek için 

Filistin Fetva Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya yapılan normalleşme ziyaretleri, işgalci 'İsrail' askerlerinin ve yerleşimcilerin yıllar boyu Aksa'ya yaptığı saygısızca baskınlardan farklı değil." ifadelerine yer verildi.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara ait olduğuna ve Siyonist işgal rejimi ile  normalleşme ziyaretleri dışında bütün ziyaretçilerin hoş karşılanacağına vurgu yapılan açıklamada, "tehlikeli" olarak nitelenen söz konusu ziyaretlerin olumsuz yansımaları olacağı kaydedildi.

Umman ve BAE'den gelen iki heyet, geçen günlerde Siyonist işgal rejimi polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmişti.

Siyonist işgal rejimi  ile BAE ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törende imzalanmıştı.