Şanlıurfa AGD'den Azerbaycan'a destek mesajı

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi düzenlemiş olduğu basın açıklamasıyla Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu vurguladı.

Ekleme: 18.10.2020 19:20:10 / Güncelleme: 18.10.2020 19:23:45 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesinde düzenlen basın açıklamasını Şube Başkanı Maşuk  Özyaramış okudu.

Sovyetlerin dağılmasının ardından Dağlık Karabağ sorununun sıcak çatışmaya dönüştüğünü ifade eden Özyaramış, "1991 yılından beri yapılan hiçbir antlaşmaya uymayan ve müzakere sürecinde dahi saldırmaya devam eden Ermenistan, 1992 yılında Hocalı'da yakın tarihin en kanlı soykırımlarından birini gerçekleştirmiştir. Ermenistan, Azerbaycan’ın öz topraklarına saldırarak, yüzlerce Azerbaycanlı kardeşimizi katletmiş ve binlerce kişiyi evlerinden uzaklaştırıp, vatan hasreti çektirmiştir." şeklinde konuştu.

30 yıl önce yaşanan acılar hala tazeliğini koruduğunu ifade eden Özyaramış, "30 yıl boyunca yaşanan acılara sessiz kalan uluslararası toplum, siyonist ve emperyalist güçlerin emellerine alet olmaya devam etmiş ve masum insanların evlerinden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine göz yummuştur. Yıllardır Ermenistan’ın saldırgan tutumu karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, bugün bir kez daha çifte standartlı bir tutum sergilemektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr bir tutum sürdüren 'Minsk Üçlüsü' de çözüm odaklı davranmaktan çok uzaktadır." ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın saldırılarına dikkat çeken Özyaramış, "Zalim ve İşgalci Ermenistan, Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum Azeri kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden şehit etmektedir. Bu hain saldırılar, barış ahlakından uzak olan Ermenistan’ın, savaş ahlakından da yoksun olduğunu göstermektedir. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz. Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan, Karabağ’dır. Bölünmez bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir." diye konuştu.

Vicdan sahibi tüm insanları işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer olmaya davet ettiklerini vurgulayan Özyaramış, "Zalim ve işgalci Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve yaşanan acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın söylediği gibi, zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin Adil Düzen fikriyatına dayanan Yeni bir Dünyanın kuruluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."  dedi. (İLKHA)