Gaziantep'e yapılacak bilim merkezinin temeli atıldı

Gaziantep'te, gençleri eğitimli ve araştırmaya hevesli bireyler olarak geleceğe hazırlamak amacıyla yapılacak olan "Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi" için temel atma töreni yapıldı.

Ekleme: 17.10.2020 20:05:07 / Güncelleme: 17.10.2020 21:20:57 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

TÜBİTAK, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Büyükşehir Belediyesi ve Erkul ailesi iş birliğinde Teknopark yanına yapılacak merkez için düzenlenen törende, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın bir konuşma yaptı.

Özaydın, Gaziantep Üniversitesi'nin böyle bir merkeze sahip olması, bu kuruluşa ayrı bir değer katacağını belirterek, "Bu şehri öncü yapan bilime olan inancıdır. Bilim varsa önümüz ufkumuz açıktır." dedi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep Üniversitesi'nin çok özel ve tarihi bir eğitim alanı olduğuna dikkat çekerek, "Buraya gelirken kalbim pırpır ediyordu. Çünkü bilim adına atılan temel beni çok heyecanlandırıyor. Mühendis bir kardeşiniz olarak büyük bir heyecan duyuyorum. Büyük bir emek var. Bu şehirdeki bir milyon genci bilime odaklamamız gerekiyor. Çok kısa sürede büyük maliyetlerle temel atma törenimizi gerçekleştiriyoruz. Erkul ailesine çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Medeniyet tarihlerini irdelediğimizde bilginin bir güç olduğunu ve söz sahibi yaptığını görüyoruz." diyen Şahin, şunları kaydetti:

Slikon vadilerini kuran insanlar, kıtalar ötesinden gelerek burayı farklı şekilde dizayn etmeye çalışıyor. Bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Tam bağımsız Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemek için gençlere yatırım yapmalıyız. Teknoloji açığını gidermemiz lazım. Eğitim camiasında önemli çalışmalar yaparak, geleceğimizi garanti altına almamız lazım. Dolayısıyla beşeri sermayeye deneyim sağlayarak rekabet etme fırsatı vermeliyiz. Yüksek teknolojiye geçmekte lafla olmuyor. İyi mühendisler yetiştirmek için her türlü fikri ve argümanı sorgulamamız, somutlaştırmamız elzemdir. Dilek ve temenni ile bir yere varamayız. İmkân ve fırsat sunmalıyız. Böylelikle geleceğe hazırlanmış olacağız.

TÜBİTAK Toplum ve Bilim Daire Başkanı Bekir Çengelci ise, "Burada sadece bir temel atma töreni gerçekleşmiyor. Burada aslında tohumlar da atıyoruz. Gaziantep'e, ülkeye ve hatta dünyaya hizmet edecek, bilim insanlarını yetiştirecek, onlara ilham olacak, farkındalık oluşturacak bir merkezi hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Erkul ailesi adına konuşan Sabri Odabaşı ise çocuklara ve gençlere verilen teorik bilgilerin pratik olarak uygulama alanına koyma, teknolojik gelişmelere uyum sağlama ve bilimsel ülkeleri benimseyerek, toplumu geleceğe hazırlama fikrinin Türkiye için elzem bir anlayış olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından merkezin temeli atıldı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar