Diyarbakır'da bozulmuş et ve süt ürünü ele geçirildi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde toplum sağlığını hiçe sayanlar tespit edilerek yasal işlem uygulandı.

Ekleme: 13.10.2020 14:55:06 / Güncelleme: 13.10.2020 14:56:52 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekipleri tarafından Bağcılar Mahallesinde, bir iş yerinde bozulmuş ve tahriş edilmiş çok sayıda et ve et ürünü, bir iş yerinde de son kullanma tarihi geçmiş olan süt ve süt ürünlerine rastlandı. Ekiplerin el koyduğu ürünler imha edilerek işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldı.

"Kimsenin milletimizin sağlığı ile oynamaya hakkı yok"

Gıda sağlığının çok hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, daha önce rutin olarak gerçekleştirdikleri denetimlerini pandemi sürecinde yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Hiçbir esnafa ceza verme niyetinde olmadıklarını belirten Beyoğlu, "Kurallara uyma konusunda eksiği olan esnafımızı ilk etapta uyarıyoruz, düzelme olmadığı takdirde yasal işlem uyguluyoruz. Ancak toplum sağlığının hiçe sayıldığı böyle durumlarda aziz milletimizin sağlığını hiçe sayan vicdan ve merhamet yoksunlarına en üst seviyede yasal işlem uygulayarak bu işin önüne geçmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın böyle durumlarda belediyemizin ilgili birimleriyle hemen irtibata geçmelerini istirham ediyoruz." dedi. (İLKHA)