Diyarbakır HDP İl Binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Çocukları HDP tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Binası önündeki evlat nöbetine katılımlar devam ediyor.

Ekleme: 13.10.2020 14:05:07 / Güncelleme: 13.10.2020 14:08:27 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 407 gündür devam eden evlat nöbetinde ailelerin umutlu bekleyişi sürerken, yeni bir katılımla evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 149'a ulaştı.

 

Ağrı'dan evlat nöbetine katılan baba Mustafa Kaya, 2012'de kızı Hazal Kaya'nın (14) yaylada çalışırken PKK'liler tarafından kaçırıldığını belirti.

Baba Kaya, "Biz yaylalarda çalışıyorduk. Kızım çaydan su almaya giderken PKK kızımı kaçırdı. Kızım henüz 14 yaşındaydı. Bir yıl önce kızım isimsiz bir numaradan beni aradı. Ben kızıma, 'Seni PKK'mi kaçırdı?' dedim. Konuşamadı ve ağladı.Ağlayınca da yanındaki şahıs telefonu ondan alıp benimle konuştu. Bana; 'Sen ne biçim babasın? Kızına cesaret vereceğine kızını ağlatıyorsun.' deyip telefonu yüzüme kapattı." dedi.

Kaya, "Ben evlat nöbetine yeni katılıyorum. Kızımın HDP tarafından kaçırılmasının üzerinden 8 yıl geçti. 19'uncu evladımız bugün teslim olacak. 20'ncisi de ben olurum inşallah. Bütün ailelerin de evlatları teslim olur inşallah. Kızımın geleceğini umut ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar