Yüz yüze eğitimde tedbirlerin elden bırakılmaması talebi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, eğitimciler olarak yüz yüze eğitimin kısmen de olsa başlamasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Ekleme: 12.10.2020 18:20:06 / Güncelleme: 13.10.2020 01:20:44 / Eğitim / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

31 Ağustos'ta Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzaktan eğitimle başlayan 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 21 eylülde anaokul ve ilkokul birinci sınıf, bugünde ilkokul 2, 3 ve 4’ncü sınıflar, köy okulları, 8 ve 12’nci sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler için yüz yüze eğitimle başladı.

Kademeli olarak da olsa gereken tedbirlerin alınarak yüz yüze eğitimin başlamasının güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, hiçbir eğitim modelinin yüz yüze eğitimin yerini almadığına dikkat çekti.

Çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu ifade eden Gök, hayatın olağan akışıyla devam ettiği bir ortamda okulların risk olarak görmenin son derece yanlış olduğunu belirterek, okulların toplumu sağlık açısından bilinçlendirecek en önemli yerler olduğunu söyledi.

Gök, Türkiye’nin en önemli konusunun eğitim olduğunu ve eğitim konusunun ciddiyetle ele alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu süreç bize gösterdi ki yüz yüze eğitimin yerini hiçbir şey tutmuyor.” dedi.

“Öğretmenlerimiz öğrencilerini çok özlediler”

Kademeli olarak sürdürülen yeni eğitim öğretim döneminin öğrencilere, öğretmenlere, idarecilere ve velilere hayırlı olmasını temenni eden Gök, “Öğretmenlerimiz öğrencilerini çok özlediler. Gerçekten eğitimciler olarak her şeye rağmen yüz yüze eğitim başlamasından son derece mutluyuz. Allah-u Teâla öğretmen ve öğrencilerimiz birbirinden ayırmasın.” şeklinde konuştu.

“Maske, mesafe ve hijyen konusunda bilinç oluşturulmalıdır”

Eğitimin sağlıklı devam etmesini istediklerini belirten Gök, “Bugün itibarıyla ilkokulların, köy okullarının tamamı, ortaokulda 8’nci sınıflar ve lisede de 12’nci sınıflar yüz yüze eğitime başladılar. Ayrıca özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler de yüz yüze eğitime başlamış durumdadır. Eğitimin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için eğitimciler olarak elimizden geleni yapmalıyız. Ancak bu pandemi sürecinde yüz yüze eğitimde sıkıntılar oluşmaması için tabi ki alınması gereken tedbirler var. Öncelikle okulların kapasiteleri sosyal mesafeye uygun hale getirilmelidir. Okulların temizlik ve hijyen malzemesi ihtiyaçları derhal temin edilmeli. Okullara bu malzemelerin sürekliliğini sağlayabilmeleri için bütçe ayrılmalı. Okullar bu bütçeyi istediği zaman kullanabilmeli. Okullarda ödenek sıkıntısı yaşanmamalıdır. Okullarda sürekli hijyen sağlanması için gerekli kurumlarda temizlik personeli söz konusu, burada bir takım eksiklikler var, bu eksiklikler derhal giderilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Bu süreçte bir tek ders bile boş geçmemelidir”

Okullarda mevcut öğretmen açığının giderilmesi gerektiğini belirten Gök, “Bu süreçte bir tek ders bile boş geçmemelidir. Çünkü pandemi süreci sıkıntılı bir süreç ve bu süreçte derslerin boş geçmesi de olumsuzlukları artırır diye düşünüyorum. Okula geliş gidişlerde öğretmenlerin, öğrencilerin sosyal mesafeye uygun bir şekilde ulaşımı sağlanmalıdır. Yani bununla ilgili servisçiler ile görüşülmeli ve ayrıca kantinciler ile de görüşülmelidir. Kantinlerde sosyal mesafe, temizlik, sağlığa uygunluk ve maske konularında duyarlılık sağlanmalıdır. Aslında bu duyarlılık sadece okulda değil. Artık sosyal hayatımızın tamamında maske, mesafe ve hijyen kurallarının uygulanması hususunda mutlaka bilinç oluşturulmalıdır. Okulların açılmış olması bu bilincin oluşmasında etkili olacaktır diye düşünüyorum. Bazen öğrencilerimiz, kurallar yönünde bilinçlendirme konusunda veliden bir adım önde olabiliyorlar. Bunu sağlamak için de mutlaka okulda bu bilinci oluşturma çalışmasının yürütülmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Bu ilk günleri olumlu atlatırsak yüz yüze eğitim kesintisiz devam eder”

Gök, okulların her alanında sosyal mesafe, hijyen ve diğer tüm tedbirlerin en üst düzeyde hazır hale getirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Öğrencilerin bu süreçte ihtiyaç duyacakları maske, dezenfektan gibi ihtiyaçların mutlaka okullarda ve sınıflarda ya da veliler tarafından çantalarına konularak yanlarında bulunmasının sağlanması uygun olur diye düşünüyorum. Bu hususta görev alan herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. İnşallah bu ilk günleri ve haftaları olumlu atlatırsak yüz yüze eğitim kesintisiz devam eder. Bu da bize bağlıdır.”

“Dezavantajlı çocuklarımıza mutlaka destek sağlanmalıdır”

Uzaktan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğini belirten Gök, “Dezavantajlı çocuklarımıza mutlaka destek sağlanmalıdır. Gerek internet altyapısı gerek bilgisayar tablet hususunda öğrencilere destek sağlanmalıdır. Gaziantep'te bununla ilgili güzel çalışmalar var. Valimiz önderliğinde belediye ve hayırseverlerin katkısıyla çalışmalar var. Bu kampanyanın yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahibi olan bütün çocuklarımıza ulaşılması gerekiyor. Bütün bu hazırlıklar tamamlanarak okulların açılmış olmasını olumlu buluyoruz. Eğitimciler olarak her şeye rağmen yüz yüze eğitimin başlamasından son derece mutluyuz. Allah, öğretmen ve öğrencilerimizi  birbirinden ayırmasın.” dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar