Kur'an Nesli Platformundan İstanbul İl Müftülüğüne ziyaret

Kur'an Nesli Platformu Marmara Koordinatörlüğü, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri" haftası münasebetiyle İstanbul İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Ekleme: 08.10.2020 16:05:06 / Güncelleme: 09.10.2020 01:31:07 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul İl Müftü Yardımcılarından Bahri Şamat'ı makamında ziyaret eden Platform yetkililerinden Cemal Çınar ve Mevlit Akkılıç, Kur'an Nesli olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cemaatlerin farklı yollardan İslam'a hizmet etmek için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Çınar, bazı camiaların yaptığı hataların faturasının tüm Müslümanlara kesildiğini söyledi.

Eskiden gençlerin cemaatler ve camilerle daha fazla içli dışlı olduğunu ancak son dönemlerde tarikatlara yapılan saldırılar ve bazı kurumların dini istismar etmesi sebebiyle cami ve cemaatlerden uzak kaldıklarını belirten İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, "Tarikat ve cemaatlere bu kadar yüklenilmesi gençleri bizden daha da uzaklaştırıyor. 'Aman bu cemaate gitmeyeyim, bir tarikata girmeyeyim başıma bir şey gelir' korkusuyla şimdi gençlik maalesef Cuma namazına gidiyorsa gidiyor, onun dışında bir yere gitmiyor." dedi.

Platform yetkilileri, gerçekleştirdikleri ziyaretin sonunda İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bahri Şamat'a Kur'an Nesli Platformu tarafından hazırlanan plaketi hediye etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler