Kur'an Nesli Platformu ve Bingöl FM'den Bingöl il müftülüğüne ziyaret

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Kur'an Nesli Platformu Bingöl Koordinatörü Mehmet Diril ve Bingöl FM Temsilcisi Nihat Kanat il Müftüsü Ahmet Süzen'i makamında ziyaret etti.

Ekleme: 08.10.2020 00:20:05 / Güncelleme: 08.10.2020 07:33:52 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Ziyarette, camilerin maddi manevi imarının önemi konuşuldu. Özelikle yeni nesillerin İslami ahlak ve namaz ile büyümesi gerektiği vurgulandı.

Bingöl il Müftüsü Ahmet Süzen, din görevlileri olarak camilerde büyük bir gayret gösterdiklerini, vakit ezanlarının her camide müezzinlerimiz tarafından okunmasının sağlandığını ifade etti.

Süzen, şunları söyledi: "Özellikle 4-6 yaş arası çocukların eğitim görmeleri için uygun ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Salgın sürecinde birçok kurum etkilendi. Öte yandan bu sürecin hizmetleri sekteye uğratmaması için sosyal medya gibi değişik araçlar ile alternatifler oluşturulması gerekir. Bu süreçte en büyük sorumluluk anne-babaya ait. Anne-babaların evde çocukları ile ilgilenerek onların yetişmesine katkıda bulunması gerekir.

Çocukların namaz kılmaları için bir çaba gösterilmesi gerekir. Bu, ancak anne-baba, amca, dayı hatta komşular olarak namaza özen gösterilerek çocuklara örnek olunarak gerçekleştirilebilir."

Bingöl FM Temsilcisi Nihat Kanat da toplumun manevi anlamda ihya edilmesinin camilerin fonksiyonunun önemine vurgu yaparak, bu kapsamda Bingöl FM'in İslam ve Müslümanların hizmetinde güzel ve faydalı yayınlar yaptığını dile getirdi.

Kuran Nesli platformu Bingöl il koordinatörü Diril ise, "Kur'an Nesli Platformu olarak toplumun manevi kalkınması doğrultusunda faaliyetlerde bulunuyoruz.

 Özellikle namaz ile ilgili düzenlenen “hayat namazla güzeldir” etkinliklerini ve iki senedir “namaz çalıştayı” düzenliyoruz. “Hayat namazla güzeldir” etkinlikleri ile birçok ilimizde çocuklar namaz eğitimi alıyor.

Geçen sene çeşitli illerden gelen katılımcılar ile namaz çalıştayı düzenlendi. Salgın dolayısı ile bu sene çalıştay sosyal medya aracılığı ile yapıldı. Camiler ve din görevlileri haftası olan ekim ayının ilk haftasının hayırla vesile olmasını diliyoruz.

Salgının bir an önce bitmesi duasıyla Müslümanların cami ile mesafelerini ortadan kaldırarak camilerin bilinçli bir şekilde doldurulmasını ve ihya edilmesi duasında bulunuyoruz." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)