Filistinli esir Mahir el-Ahres'in sağlık durumu kötüleşiyor

Muhcetu'l-Kudüs Kurumu, 72 gündür açlık grevinde olan esir Mahir el-Ahres'in sağlık durumunun tehlikeli boyutlara ulaştığını ve grevin devam etmesi halinde hayatından olacağı uyarısında bulundu.

Ekleme: 06.10.2020 07:30:06 / Güncelleme: 06.10.2020 07:35:24 / Dünya
Destek için 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, esir el-Ahres'in serbest bırakılması ve "idari tutukluluğunun" sona erdirilmesi talebine siyonist işgal rejimi hapishaneleri yönetiminin yanıt vermediğini duyurdu.

Esir el-Ahres'in sağlığında ciddi bozulmaların meydana geldiği ve büyük acılar yaşadığını belirten Muhcetu'l-Kudüs Kurumu, el-Ahres'in, kilo kaybına uğrayarak zayıfladığını, hareket edemeyip konuşamadığını, sözlerinin az, sesinin kısık olduğunu ve gece gündüz yatakta kaldığını açıkladı.

72 gündür açlık grevinde olan esir Mahir el-Ahres'in, sağlığının ciddi bir şekilde bozulmasına rağmen, özgürlüğüne kavuşana dek meşru mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğu, vitamin almaktan ve tıbbi muayene olmaktan kaçındığı belirtildi.

Muhcetu'l-Kudüs Kurumu, siyonist işgal rejimini esir el-Ahres'in hayatından tamamen sorumlu tutup, hapishanenin içinde veya dışında hayatını kaybetmesi durumunda ortaya çıkacak sonuçlar konusunda uyardı.

Filistin Esirler Kulübü ise yaptığı açıklamada, Filistinli esir Mahir el-Ahres’in 1971’te doğduğunu ve Cenin kenti nüfusuna kayıtlı olduğunu duyurdu. Açıklamada, altı çocuk babası Ahres’in 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da siyonist işgal rejimi tarafından 4 kez alıkonulduğunu belirtti.

Son olarak işgalciler tarafından 27 Temmuz'da esir alınan alınan el-Ahres, işgalci rejimin "idari tutukluluk" şeklindeki keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevine başladı.

Siyonist işgalciler, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor.

Askeri hâkim, esirin, "siyonist işgalcilerin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar vermesi halinde, suç isnadında bile bulunmadan bu süreyi 5 yıla kadar uzatabiliyor. (İLKHA)