Uluslararası Af Örgütü: Suudi Arabistan’da hak ihlalleri yaşanıyor

Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan HAMAS temsilcisi el-Hudari ve oğluna yönelik ciddi insan hakları ihlallerinin yaşandığını açıkladı.

Ekleme: 05.10.2020 22:15:06 / Güncelleme: 05.10.2020 22:42:32 / Güncel
Destek için 

Konu ile ilgili olarak Filistin Enformasyon'un resmî sitesinde yer alan habere göre, Uluslararası Af Örgütü, Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) Arabistan'da uzun süre temsilciliğini yapmış olan Muhammed el-Hudari ile Ummu'l-Kura Üniversitesi'nin eski öğretim görevlilerinden olan oğlu Hani’nin, ciddi insan hakları ihlallerine maruz kaldığını bildirdi.

Konu hakkında Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Suudi zindanlarında bulunan Filistinli tutukluların, gözaltına alındıkları ilk günden bu yana hiçbir kanuni haklarından yararlanmadığı, tek kişilik hücrelerde tutuldukları ve dış dünyayla bağlantılarının tamamen ortadan kaldırıldığı belirtildi.

Diğer taraftan HAMAS Hareketi Resmi Sözcüsü Hazım Kasım konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada, Suudi Arabistan makamlarının Filistinli lider kadrolarını tutuklatarak mahkemelerde yargılamasının oldukça esef verici olduğunu söylemişti.

Suudi rejimi zindanlarında bir buçuk yıldan beri tutulan 50'den fazla Filistinli ve Ürdünlü tutuklunun bulunduğu biliniyor. Bunların tamamı Siyonist işgal rejimine karşı hak ve özgürlük mücadelesi veren Filistin direnişine destek vermekle suçlanıyor.

HAMAS Hareketi, 9 Eylül 2020'de Suudi Arabistan'la "ilişkileri yönetmekle sorumlu" ve 20 yıldır bu görevi yürüten, örgütün lider kadrosundan Muhammed el-Hudari ve oğlunun tutuklandığını duyurmuştu. (İLKHA)