Papa, Katolik Kilisesi'nin savaşı meşru bir savunma aracı olarak gösteren kendi doktrininin yüzyıllar boyunca çok geniş bir şekilde uygulandığını ve bunun artık geçerli olmadığını söyledi.
Francis, pandeminin mevcut siyasi ve ekonomik kurumların koronavirüsten en çok zarar gören insanların meşru ihtiyaçlarını karşılamak için reform yapılması gerektiğine olan inancını doğruladığını kaydetti.
Papa, pandeminin karşısında "dünya sistemlerinin kırılganlığının her şeyin piyasa özgürlüğü ile çözülemeyeceğini gösterdiğini" belirterek, "İş kesintilerinin değil yaratılmasını mümkün kılan bir ekonomiyi teşvik etmeye yönelik proaktif bir ekonomik politikaya sahip olmak zorunlu" diyor.
Papa Francis, şeytanlaştırmaya ve tecrit etmeye çalışan popülist siyaseti kınayarak diyaloğu, dayanışmayı ve ortak yarar için çalışmak adına samimi çabayı teşvik eden bir karşılaşma kültürü çağrısında bulundu.
Francis bunun sonucu olarak "birkaçını zenginleştirirken yoksulları sürekli olarak sınırlarda tuttuğunu söylediği sapkın' küresel ekonomik sisteme yönelik eleştirisini tekrarladı. Francis, bireyler için mutlak mülkiyet hakkı kavramını reddederek, bunun yerine sosyal amaç ve dünyanın kaynaklarını paylaşmaktan gelmesi gereken ortak menfaatin önemini vurguladı.
(EURONEWS)