Adıyaman'da Covid-19'un artış nedeni dikkatsizlik

1 Haziran 2020'den sonra normalleşme süreciyle birlikte Adıyaman'da artış gösteren vaka sayısının nedeninin dikkatsizlik olduğunu belirten vatandaşlar salgının ciddiye alınmadığını belirtti.

Ekleme: 28.09.2020 16:30:07 / Güncelleme: 28.09.2020 16:31:45 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman'da Eylül 2020 içerisinde yaklaşık 2 bin ikametin karantinaya alınmış olması, Covid-19'un Adıyaman'daki yayılma hızıyla birlikte vatandaşların salgını dikkate almadığının da göstergesi olarak ortaya çıkıyor.

Durumu İLKHA'ya değerIendirilen kimi vatandaşlar, alınan tedbirlere uyulmaması durumunda vaka sayısındaki artışın devam edeceğini belirtti.

Artışın sebebini rehavet olarak değerlendiren Ferit Gölgül, "Yeni süreçte Covid-19 çok yayılmış, Adıyaman'da da büyük bir artış var. Adıyaman'da hastaneler doldu. Burada hem yönetimin, hem de halkın rehaveti var. Tüm insanlar bir zamandan sonra Covid-19'u takmadılar. Halkta da bir bıkkınlık oluştu. Halk sanki tedbirlere uya uya, tedbirler anlamını yitirdi. Yönetim de bu durumu takmıyor gibi gerekli adımlar atılmıyor, gerekli şeyler yapılmıyor. Hastanede gerekli ilgilenmeler olmuyor. Covid-19'a yakalanmış hastalar grip diye geri gönderiliyor. Gelinen süreç hiç iyi değil nereye gideceği de bilinmiyor, öylece ibretle izliyoruz." dedi.

Abdullah Tanrıverdi ise "Sosyal mesafe ve temizliğe dikkat etmek lazımdır. İnsanların kendilerini koruması, evden çıkmamaları gerekiyor. İnsanlar eskisi gibi virüsün yayılmasına önem vermiyor. Herkesin hastalığa kapılacağı söyleniyor, bundan dolayı dikkat etmiyorlar." ifadelerini kullandı.

 

"Mesafe, maske, temizliğe dikkat edilmiyor"

Kurallara uyulmadığını dile getiren Faruk Dağcı, "Mesafe, maske, temizliğe dikkat edilmiyor. Dikkatli olmak zorundayız. Bunların hepsi bizim içindir. Hepimiz bundan sorumluyuz. Vaka sayısındaki artışın azalmasını ve pandeminin bitmesini istiyorsak alınan kurallara riayet etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Covid-19 nedeniyle iş yapmadığını belirten lokantacı esnaflarından Hüseyin Özpercin, "6-7 aydır Coronavirus'ten dolayı sıkıntılar çekiyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. İnsanlarımız biraz dikkatli olsa, kendilerine çeki düzen verseler belki düzelecek veya vaka fazla olmaz. Vatandaş sağlıklı bir şekilde çarşıya çıkar, ihtiyaçlarını giderir. Bankaların önünde çok dikkat etmeliyiz, para çekilecek, ama sosyal mesafe yok. Bundan dolayı gittikçe hastalık çoğalıyor ve daha da çoğalacaktır." dedi.

"Düğün, taziye gibi etkinlikler yapıp kendilerini tehlikeye atıyorlar"

Düğün, taziye gibi insanların sıklıkla bir araya geldiği ve mesafenin fazla korunamadığı yerlerde virüsün bulaştığını belirten Abdullah Demir, "Virüse uyum sağlamıyorlar, dinlemiyorlar. Düğün, taziye gibi etkinlikler yapıp kendilerini tehlikeye atıyorlar. Devlet diyorki etkinlikler yapmayın ama yapıyorlar. Bunun iki çaresi var: Ya millet buna bağışıklık kazanacak ya da aşı çıkacak. Yoksa bunun önüne geçilmez." ifadelerini kullandı.

Sosyal mesafenin fazla dikkate alınmamasından dolayı salgının yayılmaya devam ettiğini belirten Yusuf Tezcan, "İnsanlar çok dikkatsiz davranıyor. Dikkatli olmaları lazımdır. Halkımız hastalığı ciddiye almıyor. Zaten yapılan etkinliklerden görüyorsunuz. Mesafe hiç korunmuyor, sorunumuz sadece dikkatsizlik." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler