Siirt'te İŞKUR kurası noter huzurunda çekildi

Siirt'te, İŞKUR'un Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında, il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik elemanı olarak 9 ay süreyle çalıştırılacak 805 kişi için kuralar çekildi.

Ekleme: 24.09.2020 16:15:08 / Güncelleme: 24.09.2020 17:21:04 / Ekonomi / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirtli işsizlerin merakla beklediği İŞKUR kurası çekilmeye başlandı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda çekilen kurada, Siirt merkez ve ilçelerde 625'i temizlik ve 180'i özel güvenlik elemanı olmak üzere, toplamda 805 kişi işe girmeye hak kazanacak.

Noter huzurunda çekilen kuralar, isminin çıkmasını bekleyen vatandaşlar tarafından merakla izlendi. Kurayı takip etmek için yüzlerce vatandaş, kuranın çekileceği salonu doldurdu. Kura çekiminden önce İŞKUR yetkilileri tarafından toplanan vatandaşlara kuralar hakkında bilgi verildi.

 

Açıklamada, "Toplum Yararına Programı kapsamında alımlar noter huzurunda gerçekleştirilecek. Programa güvenlik elemanları hariç, erkeklerde 35 yaş üstü bireylerin programa katılmaları öncelikli olacak. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre, aynı haneden birden fazla kişinin müracaat etmesi ve kura sonucunda yine aynı haneden birden fazla asil belirlenmesi durumunda; programa katılacak kişi için kuruma kayıt tarihi esas alınacaktır. Kayıt tarihi eski olan başvuru sahibi asıl kişi seçilecektir. Kayıt tarihi aynı olması durumunda ise yaşı büyük olan kişi işe alınacaktır. Kura işleminde sadece asıl liste belirlenecek olup, yedek liste belirlenmeyecektir." denildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler