Köylüler: "Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yok"

Batman merkeze bağlı Kuyubaşı köyünde yapılması planlanan TOKİ evlerinin köyün içinde yapılması ve bazı köylülerin evleri ve bahçelerinin yıkılacağı iddiası üzerine çalışmalara engel olan köylüler, yetkililerin buna el atmalarını istedi.

Ekleme: 24.09.2020 14:20:05 / Güncelleme: 24.09.2020 14:24:08 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.

"100 yıldır buradayız"

Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız.  Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.

“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”

Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)