İhanet anlaşmasından sonra siyonist işgalci rejim ile Bahreyn arasında ilk temas

İslam âleminin tüm tepkilerine rağmen siyonist işgalci rejim ile ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması imzalayarak Filistin davasına ihanet eden Bahreyn’in Veliaht Prensi Selman bin Hamad el-Halife, sözde başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Ekleme: 23.09.2020 11:50:04 / Güncelleme: 23.09.2020 12:00:00 / Dünya
Destek için 

Veliaht Prens el-Halife, Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde işbirliği alanlarını ele aldı.

Sözde normalleşme anlaşmasının imzalanmasının ardından siyonist işgalci rejim başbakanı Netanyahu ile yaptığı ilk görüşmede Veliaht Prens el-Halife, Filistin halkının maruz kaldığı baskı ve şiddet politikalarını görmezden gelirken, uluslararası barış ve güvenliğin güçlendirilmesi ile refah, istikrar ve barışı desteklemeye yönelik sözde çabaların sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Diğer taraftan Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bahreyn Veliaht Prensi el-Halife ile dostça ve harika bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konu hakkında yaptığı ilk açıklamada, "BAE ve Bahreyn'in, işgal rejimi ile imzaladığı normalleşme anlaşması, düşmanların safında yer almak ve Filistin halkına karşı yürütülen işgal girişimine destek vermek anlamına geliyor." demişti.

Bahreyn, 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen törende siyonist işgalci rejim ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

1979’da Mısır’ın, 1994’te Ürdün’ün ve 13 Ağustos'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn siyonist işgalci rejim ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu. (İLKHA)