Muş depreminin ardından Nemrut Krater Gölü'nden yükselen buharlar korkutuyor

Yaklaşık 2 bin 900 metre yükseklikteki dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük Krater Gölü olan Nemrut Krater Gölü'nde yükselen buharlar, dağın yeniden volkanik faaliyete geçeceği endişesine neden oldu.

Ekleme: 23.09.2020 09:40:06 / Güncelleme: 23.09.2020 10:02:10 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçtiğimiz hafta merkez Muş'un Korkut ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Nemrut Krater Gölün'de yükselen ve vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği görüntüler endişelendiriyor.

Nemrut Krater Gölü; içinde sıcak ve soğuk su gölleriyle birlikte buhar bacalarını barındırıyor. Sıcak buhar bacaları, yılın 12 ayı ısı veriyor. Yüzeye çıkan ısı 60 dereceye varıyor. Buhar bacasında sürekli sıcak hava ile birlikte gözle görülebilecek buhar çıkıyor.

Bilim adamlarına göre, dağ aktif halde. Daha önce Ankara Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü tarafından bölgede inceleme yapılmış ve incelemenin ardından sıcak su ve buhar kaynaklarındaki gaz analizleri, suların kaynağında magma hareketi olduğu belirtilmiş.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Aydar başkanlığında gerçekleştirilen araştırmanın sonucunda, 2003'ten 2005'e kadar volkanik kökenli 32 depremin kaydedildiği belirtilmiş. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar