Öğrenci velileri: Dileğimiz okulların tamamen açılmasıdır

Türkiye’de Coronavirus gölgesinde okullar bugün açıldı. Sosyal mesafe kurallarının alındığı okullarda okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri ilk derslerine başladı.

Ekleme: 21.09.2020 11:09:34 / Güncelleme: 21.09.2020 11:13:15 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

6 ay gibi bir sürenin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da veliler çocuklarının ellerinden tutup okullara getirdi. Öğretmen ve idareciler ise okul bahçesinde velilere Covid-19 tedbirlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Okula ebeveynleriyle gelen öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uyularak sınıflara alındı.

 

Okulların kısıtlı bile olsa açılmasına sevindiklerini belirten veliler, ancak Coronavirus nedeniyle yine de çocukları için tedirgin olduklarını söylediler.

İlkokul dışındaki çocukları için de okulların ne zaman açılacağını merakla beklediklerini ifade eden veliler, salgının en kısa sürede bitmesini ve çocuklarının güven ortamında huzurlu bir şekilde eğitimlerini almasını istediklerini belirttiler.

“Hastalık yüzünden bayağı tedirginiz”

Çocuğuyla okula gelen Fatma Başçı, “Okullar açıldı, çocuklarımız okula başladı. Bizde onlar gibi çok heyecanlıyız. Öte yandan çok tedirginiz. Bu hastalık yüzünden bayağı tedirginiz. İnşallah çocuklarımız açısından hayırlı olur, hastalık biter. Diğer çocuklarımız açısından da endişeliyiz, büyükler var. Hepsi duruyor. Beklentimiz okulların açılması, diğer çocuklarımızın da okula başlaması ve hastalığın bitmesidir. Bizde huzur içinde çocuklarımızı okula gönderelim.” dedi.

“Bir günlük eğitim nasıl bir randıman verir bilemiyoruz”

Salgının çocuklarının eğitimini olumsuz yönde etkilediğine işaret eden Yıldız Kır, “Çocuklarımızın eğitime başlaması tabi ki de bizleri sevindirdi fakat haftalık bir günlük eğitim nasıl bir randıman verir onu da bilemiyoruz. Tabi ki bu hastalığın olması hepimizi üzdü. En çok da eğitim açısından çocukları etkiliyor. Bunun olmasını elbette istemeyiz. İnşallah en kısa zamanda bu hastalığı hepimiz atlatırız. Çocuklarımızın eğitimlerine güzel bir şekilde devam etmelerini diliyoruz.” diye konuştu.

“Çocuklarımızın eğitime başlamasını istiyoruz”

Okulların tamamen açılmasını, yüz yüze eğitimin başlamasını istediklerini vurgulayan Sultan Özel, “Bir an önce bu hastalığın bitmesini istiyoruz. Çocuklarımızın eğitime başlamasını istiyoruz. 6 aydır çocuklarımızın okul hevesi var. Kızım okula gitmeyi çok istiyor. Küçük çocuğum ise okulun açılmasına çok sevindi. Allah’tan dileğim bu hastalığın hemen bitmesidir. Okulların tamamen açılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocukların sağlıklı, rahat ve güvenli eğitim almalarını istiyoruz”

Artık çocuklarının daha rahat bir ortamda eğitim almalarını istediklerini ifade eden Sabri Saltık ise şunları söyledi: “Okullar 6 aydır kapalıdır. Biz istiyoruz ki bu pandemi süreci en kısa zamanda bitsin. Çocukların daha rahat ortamda okullarına gitmesini istiyoruz. Daha sağlıklı, rahat ve güvenli eğitim almalarını istiyoruz. Şu an çocuklarımızı okula gönderdik, çok mutluyuz. İnşallah parça parça, kısıtlı değil daha düzgün bir şekilde eğitimin devam etmesini istiyoruz.”

Okula başlamanın sevincini yaşadıklarını belirten çocuklar ise okulların açılmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydettiler.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler