Diyarbakır'da kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan babakanuç mesaisi başladı. Bereketli topraklarında yetişen binbir çeşit nimetle hazırlanan zengin bir mutfağa sahip Diyarbakır'da mangal ateşleri babakanuç için yanmaya başladı.
İçli köfte, kaburga, güveç, meftune ve ekşili dolmasıyla ünü sınırları aşan Diyarbakır mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan, közlenmiş patlıcanın, sarımsakla zeytinyağı veya tereyağında kavrulmasıyla hazırlanan, tercihe göre yumurta da ilave edilen babakanuç için hazırlıklar başladı. Diyarbakırlı kadınlar park, bahçe ve açık alanlarda yakılan mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlüyor.
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan babakanuç için sebzelerin yoğun yetiştiği yaz mevsiminde başlayan tatlı telaş, kimi zaman eğlenceye de dönüşüyor.(Fotoğraflar: Bestami Bodruk/AA)