Filistinlilerin birleşmesi, normalleşme anlaşmasını imzalayan hainlere bir tokat olacaktır

HAMAS Beytülahim Milletvekili Enver ez-Zebun, direniş grupları tarafından kuruluşu resmen ilan edilen Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı'nın yayınladığı ilk bildirisinin gelecek vadeden bir adım olduğunu belirtti.

Ekleme: 14.09.2020 14:15:06 / Güncelleme: 14.09.2020 14:19:37 / Dünya
Destek için 

Ulusal birliği hedefleyen her türlü adımı memnuniyetle karşılayacaklarını aktaran ez-Zebun, Filistin davasının, içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmek için tam bir ulusal strateji oluşturulması ve stratejinin hayata geçirilmesini sağlayacak tüm Filistinli grupların temsil edildiği bir çatı birliğinin kurulmasının hayati önemde olduğunu vurguladı.

Filistinli gruplar arasında ulusal uzlaşının temelinin atıldığı süreç hakkında açıklamalarda bulunan ez-Zebun, her Filistinli bireyin, birer direnişçi olarak dünyaya geldiğini ve Siyonist işgal rejiminin Filistin topraklarını ele geçirmesine karşı intifadayı sürdüreceğini kaydetti.

HAMAS'lı Milletvekili ez-Zebun, siyonistlerin işgal planlarını bertaraf edebilmek için Filistin halkının İslam âleminin desteğine ve yardımına ihtiyaç duyduğunu belirterek, ilgili uluslararası kuruluşlara Filistinlilere sahip çıkmaya ve siyonist işgal rejiminin hukuksuz uygulamalarına tepki göstermeye çağırdı.

Yaptığı açıklamada ez-Zebun, “Tüm Filistinliler, bulundukları yerlerde davalarına katkıda bulunmakla yükümlüdür. Filistin halkının tek ses olması, siyonistler ile normalleşme anlaşmasını imzalayan hainlere büyük bir tokat olacaktır.” dedi.

Uzun yıllardır siyonist işgal rejiminin ablukası altındaki Gazze Şeridi sakinlerinin büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu hatırlatan ez-Zebun, Filistin Yönetimi’ni, Gazzelilere yönelik müspet adımlar atmaya davet etti.

Filistin'deki direniş grupları tarafından 2 gün önce resmen kuruluşu ilan edilen Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı, işgale karşı halk mücadelesini organize etme amaçlı bildirilerini yayınlamaya başladı.

Filistin Halk Direnişi Ulusal Birleşik Komutanlığı dün yayınladığı bildiride, bütün Arap dünyası içerisinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarını, kitlesel örgütleri, öğrenci teşkilatlarını, kadın teşkilatlarını, işgal rejimiyle imzalanan utanç anlaşmalarını reddetmek için Arap halklarının onur sancağını ve Filistin'in bayrağını yükseltmek için harekete geçmeye çağırmıştı. (İLKHA)