Umut Kervanı Vakfı Afrika'da Kur'an-ı Kerim dağıttı

Yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, "Kur'an-ı Kerim Projesi" kapsamında Afrika'da gıda yardımıyla birlikte medrese eğitimi gören öğrencilere hayırseverlerin destekleriyle çok sayıda Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ekleme: 13.09.2020 08:30:07 / Güncelleme: 13.09.2020 13:03:39 / Dünya / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sağlık, eğitim ve daha birçok konuda ciddi anlamda sorun yaşayan Afrika'da, her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor.

Bölgede sık sık yaşanan sel baskınları, kuraklık ve ekonomik sorunlar sebebiyle gıda ve su başta olmak üzere Afrikalılar birçok konuda yardıma muhtaç.

"Kara Kıta" da denilen Afrika'da yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı, Nijerya ve Tanzanya'da çok sayıda aileye gıda yardımı yaparak medrese öğrencilerine de Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Nijerya'nın Kasuwa bölgesinde çok sayıda aileye gıda yardımı yapan Umut Kervanı, Damagai ve Maiduguri bölgelerinde ise Luh adı verilen tahta levhalar ile eğitim gören çok sayıda medrese öğrencisine de Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerin katkılarıyla sürdürdükleri yardım çalışmalarına devam edeceklerini belirterek yardımların ulaşmasında katkı sunan tüm hayırseverlere de teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler