Adana’da tüm camilerde yağmur duası yapıldı

​Adana İl Müftülüğü tarafından alınan kararda, haftalardır çeşitli bölgelerde çıkan orman yangınlarının son bulması için tüm camilerde yağmur duası yapıldı.

Ekleme: 12.09.2020 14:20:06 / Güncelleme: 12.09.2020 14:31:18 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Sosyal mesafe ve maske kullanımının en intizamlı bir şekilde uygulanan mekanların başında yer alan camilerde bugün millet ve memleketin selameti için dualar edildi.

Öğle namazına müteakip yapılan duaya Resulullah’ın (Sallahu Aleyhi Vesellem) duası ile başlandı ve şu şekilde devam etti:

"Ey Allah'ım! Bizi rahmetinle sula ne azab ne helak ne bela ve ne de yıkım ile bizi sulama.

Ey Allah'ım! Tepelerin, yüksek yerleri, nebat bitirilen yerleri vadi içlerini ve üzerini sula. Suyu bize doğru çevir, aleyhimize çevirme.

Ey Allah'ım! Bize yardımcı olan, kolaylık veren, içimize sinen, sonucu hayırlı ve verimli olan yağmurla, bol su ile yeri yağmurla örten bulutla yeri ve beldeleri kuşatan akan su ile daimî olarak sula.

Ey Allahım! Bizi yağmurla sula, bizi rahmetinden ümit kesenlerden eyleme.

Ey Allahım! Kırlarda ve beldelerde ancak sana şikâyet edeceğimiz, meşakkat, açlık ve darlık vardır.

Ey Allahım! Bizim zıraatlerimizi ekinlerimizi bitir. Bizim için memeleri süt ile doldur. Bize göğün bereketlerinden indir. Bize yerin bereketlerinden bitir. Senden başka kimsenin açamayacağı belaları bizden aç.

Ey Allahım! Senden af dileriz. Sen çok bağışlayıcısın. Bize gök gürlemeleriyle seni zikreden, vadilerimizi sulayan gökten yağmur gönder." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
Etiketler:
İlgili Videolar