Erol Mütercimler'e tepkiler büyüyor

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, katıldığı bir TV programında, imam hatip mezunları hakkında çirkin ifadeler kullanan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’e tepki gösterdi.

Ekleme: 09.09.2020 17:40:05 / Güncelleme: 09.09.2020 17:44:29 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

 

Katıldığı bir TV programında imam hatip mezunlarını küstah sözlerle hedef alan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’e tepkiler artarak devam ediyor.

Mütercimler’in, milyonlarca imam hatip mezununu “sahtekarlık, sapıklık ve ahlaksızlık” ile suçlamasına tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, söz konusu ithamların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Görala, “Bireysel ve toplumsal olarak toplumda meydana gelen yozlaşmayı İmam Hatip Lisesi mezunlarına indirgeyerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını, ‘bu okullardan mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız’ sözleri ile nitelemek binlerce mezunu bulunan bir topluluğu haksız yere itham etmek demektir. Son derece çirkin ve haddi aşan bu açıklamasından dolayı Erol Mütercimler’i kınıyorum.” dedi.

 “İmam Hatip Nesli’nin Akiflerin edebini, Necip Fazılların, Sezai Karakoçların imanlı söylemini ve Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini devam ettirecek bir nesil” olarak niteleyen Göral, “Her toplulukta gayri ahlaki özellikler gösteren insanlar olabiliyor. Birisinin yaptığı yanlış nedeni ile bütün bir topluluğu suçlamak o topluluğa karşı bir linç girişimidir. Tüm İmam Hatip Lisesi mezunları ‘ahlaksızdır, sapıktır’ ve ‘tüm dindarlar din istismarcısıdır’ gibi toptan insanları suçlamanın ne mantıki ne de vicdani yanı vardır. Mütercimler’in yaklaşımı suç işleyen herhangi birisi nedeni ile o kişinin mensup olduğu tüm bir şehir halkını o suç ile suçlamakla aynı şeydir. Bunun ne hukukla ne vicdanla ne sosyoloji ile ne psikoloji ile açıklana bilir bir yanı yoktur. Akıldan izandan uzak bir açıklamadır.” ifadelerini kullandı.

Toplumda büyük bir kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü olduğunu belirten Göral, “İstatistiki olarak değerlendirildiğinde belki de ülkemizde en az suç işleyen kesim İmam Hatip Lisesi mezunlarıdır. Ancak medya ve belirli kesim az sayıda da olsa İmam Hatip Lisesi mezunu ya da dindar kesimden birisinin suç işlemesini özellikle gündemde tutarak hatta bu suçu tüm İmam Hatip mezunları da işliyor gibi gösterme gayretine girerek tüm İmam Hatip Lisesi mezunlarını suçlaya bilmektedir. Yapılan ahlaksızlık veya işlenen suç kim yaparsa yapsın yanlıştır. Biri yaparsa doğru diğeri yaparsa yanlış olmaz. Böyle bir yaklaşım ve bakış açısı son derece sakıncalı ve yanlıştır. Ülke olarak bu bakış açısını değiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)