BAE’deki Direniş Birliği, işgalci rejimin ürünlerini boykot etmeye çağırdı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Normalleşme Karşıtı Direniş Birliği, ülkedeki vatandaşları, siyonist işgal rejiminin ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

Ekleme: 09.09.2020 12:55:05 / Güncelleme: 09.09.2020 13:01:40 / Güncel
Destek için 

Direniş Birliği tarafından yapılan açıklamada, "Bu ürünler, BAE ile işgal rejimi arasındaki normalleşme anlaşması çerçevesinde yakında BAE pazarını istila edecek." ifadelerine yer verildi.

BAE Normalleşme Karşıtı Direniş Birliği, işgal rejiminin başkent Abu Dabi’de elçilik açmasını reddettiklerini de duyurmuştu.

Birlik, resmi web sitesinde yayınladığı açıklamada, "Direniş Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkililerinin önümüzdeki birkaç ay içinde, ülkenin kalbinde israil büyükelçiliği açma çalışmalarını başlatmaya yönelik yaptığı duyuru nedeniyle derin üzüntü duyuyor." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 13 Ağustos'ta işgal rejimi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmasından sonra BAE'deki siyasi muhalifler, sözde normalleşmeye karşı direniş birliği kurduklarını açıkladı.

Siyonist işgal rejimi ile karşılıklı iş birliğinin tehlikesi konusunda insanlar arasında uyarıcı misyon üstlenen BAE Normalleşmeyle Mücadele Birliği, bir grup entelektüel ve akademisyenden oluşuyor.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından işgal rejimi ile sözde normalleşme anlaşmasını kabul eden üçüncü Arap ülkesi oldu. (İLKHA)