AŞİRETLER İSYAN ETTİ PYD/PKK DEYRİZOR'DAN KAÇIYOR

Deyrizor’da aşiretlerin isyan bayrağı açtığı PKK/YPG çareyi bölgeden kaçmakta buldu.

Ekleme: 07.09.2020 07:59:27 / Güncelleme: 07.09.2020 07:59:27 / Dünya
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Suriye Demokratik Güçleri (SDG/SDF), Deyrizor’daki aşiretlerin isyanı ve PKK militanlarına ardı ardına düzenlenen suikastlar sonrası bölgeden kaçmaya başladı.

PKK’nin aşiret üyelerine suikastlar düzenlemesinin ardından örgüt içindeki aşiret üyeleri kitleler halinde örgüte isyan bayrağı çekmiş ve aşiretlerine geri dönmüştü.

Deyrizor’daki aşiretlerin PKK’ye karşı ayaklanmasının ardından örgütün bölgedeki sözde üst düzey yöneticileri de suikastlarla öldürüldü. PKK’nin sözde istihbarat ajanları olan Halid El Alaş (Ebu Hamam) ve El Kabir yüzleri maskeli motosikletli kişiler tarafından vuruldu.

EL-ŞUHAYL’DEN KAÇTILAR

Yeni Şafak’ın haberine göre, geçtiğimiz cuma günü yeni bir suikast daha yaşandı. PKK’nin Deyrizor’daki önemli isimlerinden olduğu öğrenilen Jarrah Al-Dairi, Deyrizor’un doğu kırsalındaki El-Jerzy kasabasından geçerken, aracını durduran iki kişi tarafından öldürüldü. Deyrizor’daki PKK’lilere yönelik artan suikastların ardından örgüt, çareyi bölgeden kaçmakta buldu.

ABD destekli örgüt SDG/SDF, liderleri ve üyelerinden bazılarını öldürdüğü Al-Akidet aşireti mensuplarının yaşadığı El-Şuhayl bölgesinden çekildi. Örgüt, El-Şuhayl’deki karargahlarını, kontrol ve konuşlanma noktalarını kaldırıp adeta kaçarcasına bölgeyi terk etti. Örgüt kamyonetlerle bölgeden çekilirken, bölge halkı ise sevinç çığlıkları atarak kutlama yaptı.

AŞİRETLER PKK’Yİ DAĞITTI

Özellikle Rakka ve Deyrizor’da kendilerine destek vermeyen ailelerin çocuklarını kaçırıp fidye isteyen, alamayınca da kaçırdıkları çocukları vahşice infaz eden örgüt, sonrasında aşiretleri hedefine koymuştu. Deyrizor’da örgütün düzenlediği toplantıya katılmayan Al-Akidet aşiretinin 2 liderinin öldürülmesi sonrasında bölgedeki aşiretler PKK’ye karşı ayaklanmış ve örgütü basan aşiret üyeleri PKK’lilerle çatışmıştı.

Olayın ardından Deyrizor’daki aşiret direnişi Suriye geneline yayılmış ve birçok aşiret, ABD destekli örgüte isyan bayrağı açmıştı. PKK saldırılarının karşılıksız kalmayacağını ilan eden Suriyeli aşiretler ve STK temsilcilerinin mücadelesi sonrası örgüt, aşiretlerin olduğu bölgeleri boşaltmaya başladı.

Etiketler: