Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başbakanı Es-Serrac görüşmesine ilişkin açıklama

​Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac görüşmesinde Libya’daki gelişmeler, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

Ekleme: 06.09.2020 23:05:05 / Güncelleme: 06.09.2020 23:21:41 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac’ı Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Vahdettin Köşkü'ndeki kabul, basına kapalı 2 saat 35 dakika sürdü.

Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz Es-Serrac’ı kabulünde, Libya’daki gelişmeler, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Es-Serrac arasında, Libya halkının barış, emniyet ve refahına katkı yapacak ve ikili ilişkileri güçlendirecek verimli bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Libya’nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru hükümeti ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğini belirtti. Erdoğan'ın Türkiye’nin önceliğinin Libya’nın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunarak bir an önce istikrara kavuşması olduğunu yinelediği kaydedildi.

Libya’da sağlanacak barış ve huzurun komşu ülkeler ve Avrupa başta olmak üzere tüm bölgenin yararına olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uluslararası toplumun da bu doğrultuda ilkeli bir duruş ortaya koyması gerektiğini dile getirdiği bildirildi.

Görüşmede, Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümet ile imzaladığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde hayata geçirilen iş birliklerini güçlendirecek hususlar ile Türkiye’nin ve Libya’nın Doğu Akdeniz’deki haklarını koruyacak adımlar da değerlendirildi. (İLKHA)