Nusaybin'de düğün salonları için yeni tedbirler alındı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan başkanlığında, ilçede faaliyet gösteren düğün salonu sahiplerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Ekleme: 31.08.2020 18:05:07 / Güncelleme: 31.08.2020 18:09:32 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Nusaybin Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emrullah Temizkan, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü ve ilçede faaliyet gösteren düğün salonlarının sahipleri katıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Mardin Valiliğinin salgının azalması için yaptığı çalışmalar ve aldığı tedbirler hakkında düğün salonu sahiplerine bilgi veren Temizkan, vatandaşların sağlığı için düğünlerde yeni önlem ve tedbirlerin alındığını açıkladı.

Başta sosyal mesafe kuralı olmak üzere, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyeceğini kaydeden Temizkan, düğünleri en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Tüm düğün salonlarının ve düğün sahiplerinin belirlenen önlem ve tedbirlere uymasının önemine değinen Temizkan, "Kontrollü sosyal hayat çerçevesinde vatandaşlarımızın sağlığı için bir dizi tedbirler uyguluyoruz. Düğünler ve düğün salonlarındaki uygulamalar da bu tedbirlerden biri. İlimizde, ilçemizde vakaların düşmesi, hastalığın hızının azalması için belirlenen tedbirlere uymamız çok önemlidir. Toplum sağlığı için duyarlı ve dikkatli olmamızı, ikazlara uymanızı, ikram ve belirlenen kurallara dikkat etmenizi istiyoruz." diye konuştu.

Düğün ve benzeri organizasyonlarda denetimlerin önemle sürdürüleceğini belirten Temizkan, "Düğün salonları önemli bir adım, mahalle takip denetimleri bir adım, emniyetimizle, jandarmamızla, zabıtalarımızla bu işin denetimlerini sıkı yapıyoruz. Sizden de destek bekliyoruz. Hep birlikte bu hastalıkla mücadelemizi yapacağız. Bunu insanlarımızın ve toplumumuzun sağlığı için yapıyoruz. İnşallah bunu sıkı tutmanın neticesinde kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımızı umuyoruz." dedi. (İLKHA)