Şenol Güneş: Yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ferdi Kadıoğlu ve Sinan Gümüş'e milli takım için davet gönderdiğini açıkladı. Güneş, yabancı sayısı, Uğurcan ve Arda ile ilgili de dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Ekleme: 30.08.2020 10:45:13 / Güncelleme: 30.08.2020 12:08:02 / Spor
Destek için 

Yabancı futbol sayısı kararı ve altyapıdan oyuncu yetiştirilmesi için ne dedi, Ferdi Kadıoğlu ve Sinan Gümüş neden aday kadroda yok, Kaleci Uğurcan Çakır'ın performansını nasıl görüyor, Milli Takımda birinci hedefi ne, Arda Turan'ı yeniden çağırır mı?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT SPOR özel yayınında soruları yanıtladı. İşte Güneş'in açıklamalarından öne çıkanlar.

"(Koronavirüs süreci) Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz"

 "3 aylık dönemde hep evdeydim. Kaygılarımız, korkularımız vardı. Mayıs'ın sonuna doğru düşüş vardı, maalesef son 2-3 ayda artış oldu. Çok büyük mesafe aldık Türkiye olarak, çok başarılı bir dönem geçirdik. Son dönemde artış var....Herkes şu oyuncuyu al, bu oyuncuyu al diyor, destek oluyor bize, yardımcı antrenörümüz çok fazla."

"Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Fikstür olarak da yoğun bir döneme gireceğiz. 3 ayrı şampiyonada mücadele ediyoruz. İyi sonuçlar alarak moralleri zirvede tutmalıyız. Eylül ayında ilk resmi maçımızı oynayacağız. İnşallah herkes sağlıklı olur, biz de onlara mutluluk veririz."

"Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım"

"Altyapının federasyonun denetiminde yeniden organize edilmesi gerekiyor. Ben bunları deyince "o zaman yap" diyorlar. Kasım ayında maçlar bittikten sonra ben bunlarla uğraştım. Fikirlerimiz var ama fikirler yetmez. Doğru olsa bile iyi uygulanabilir olması lazım...Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım. "

"İlk defa yurt dışından bu kadar fazla oyuncu aldık. Bir sürü konu konuşuluyor, yabancı sınırlaması, rezerv lig, sezon planlaması... Ama bence üretim olmadan tüketim/yarışma olmaz. Üretim yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Biz yasak da getirmiyoruz. Yerli olsun diyoruz."

"Dünya Kupası'nı alsak bile, o birinciliğe hazır değiliz"

"Dünya Kupası'nı alsak bile, o birinciliğe hazır değiliz, eksiklerimiz var. Birincilik bizi yanıltmasın. Dünya Kupası'nda üçüncülük için de hazır değildik, sonra bırakın üçüncü olmayı, katılamadık."

"Burak Yılmaz 35 yaşında gitti, bu bir derstir"

"Burak Yılmaz 35 yaşında gitti, bu bir derstir. Bir ara doğradık, yok saymaya çalıştık. Oyuncu üretimi 10 yılda oluyor. Teknik, taktik, mental, yarışmada örnek olması. Her yanlışı koruyun demiyorum. Böyle bir oyuncu dışarı gitti, bu bir döviz getiriyor."

"Uğurcan benim için olağanüstü bir kaleci"

"Fenerbahçe'de Altay var, onu da niye almadın diye söylediler. Erol hoca niye alınmadığını iyi biliyor. Altay da bizim için önemli bir kaleci, Sinan Bolat da boştaydı, onu da almadık...Uğurcan benim için olağanüstü bir kaleci, mükemmel oynuyor, Türkiye'nin üzerinde bir kaleci. Bazı özellikleri bakımından Mert'ten de önde. Dışarıya gitmesi kulübün politikaları ile bağlı. Uğurcan kalsa da, gitse de vazgeçmem, bana güven veriyor."

Arda Turan yeniden Milli Takıma çağrılacak mı?

"Türkiye'nin ihtiyacı varsa her futbolcuya kapımız açık. Arda Turan'ın doğru bir transfer yaptığını düşünüyorum ve çok katkı yapacağına inanıyorum. İnşallah başarılı olur. Emre 40'ta oynadı, Arda daha 35 olmadı."  

Kaynak, TRT Spor