Rusya'da yabancı yatırım çekme hamlesi

Rusya’daki özel idari bölgelere yatırım yapmak için gelen yabancı holdinglere bazı kolaylıklar sağlanması için yeni bir tasarı hazırlanıyor.

Ekleme: 29.08.2020 15:33:31 / Güncelleme: 29.08.2020 15:33:31 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Rusya’da devlet, ülkeye daha fazla yabancı yatırımcı çekmek için yeni adımlar peşinde. Bazı bölgelere yatırım yapan yabancılara özel teşvikler sunulması gündemde. Business FM’in haberine göre, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan tasarı, Rusya’daki özel idari bölgelere yatırım yapmak için gelen yabancı holdinglere bazı kolaylıklar sağlanmasını öngörüyor.

Yeni düzenleme, şirketlerin başka bir ülke üzerinden Rusya’ya gelmelerinin de önünü açıyor. Siteye değerlendirmede bulunan uluslararası vergi uzmanı Rusyam Vahitov, “Her ülkede şirketlere Rusya’ya göç etmeleri fırsatı tanınıyor. Örneğin, Hollanda’dan bir şirket Avrupa Birliği’ne taşınabilir, ama Belarus ya da Rusya şirketi olamaz. Bu durumda şirketler, üçüncü ülkeler üzerinden Rusya’ya taşınabilir” dedi.  Rusya Maliye Bakanlığı, yabancı holdingler için vergi kolaylıkları sağlanmasını öngören tasarıyı geçen hafta sunmuştu.