Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetiştirilen kırmızı biber, 7 bin kişinin geçimini sağlıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, kırmızı biberin çöplerinden temizlenip kurutularak, işlenmesinin ardından toz biber haline getirilmesiyle 7 bin kişi ekonomik kazanç elde ediyor.

Ekleme: 29.08.2020 15:07:16 / Güncelleme: 29.08.2020 15:23:21 / Ekonomi
Destek için 

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaklaşık 35 bin dönüm alanda üretimi yapılan ve bu yıl 50 bin ton rekolte beklenilen kırmızı biber hasadıyla birlikte sektör haline gelen kırmızı biber çöpü temizleme işi 7 bin kişiye istihdam oldu.

"ÇALIŞANLAR 70 İLE 90 LİRA ARASINDA KAZANIYOR"
Türkiye'nin kırmızı biber ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı ilçede, biberlerin temizlenmesi ile yeni bir sektör oluştuğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, "Türkiye'nin kırmızı biber ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı ilçemizde hasadın başlaması ile birlikte biberin temizlenmesi ile oluşan sektörde fabrikaların yanında ilçe merkezlerinde ve yakın mahallelerde oluşturulan çöp çekme alanlarında yaklaşık 7 bin kişi çalışıyor. Hasadının ardında oluşturulan çöp çekme alanlarına giden biberler temizleniyor. Çalışanlar ortalama 70-90 lira kazanabiliyor. Böylece kadınlar acı biber ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" dedi.

İlçede üretilen kırmızı biber, Türkiye iç piyasanın yanı sıra Avrupa'ya da satılıyor.