PTT kuyruğuna isyan eden vatandaşlar yetkililere seslendi

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) vaka sayılarının her geçen gün arttığı Batman’da metlerce uzunluktaki PTT kuyruklarına çözüm bulunamaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Ekleme: 25.08.2020 10:50:05 / Güncelleme: 25.08.2020 11:13:58 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman merkez PTT binası ve diğer şubelerin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren elektrik faturası, engelli aylığı, kargo ve e-devlet şifresi için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Covid-19 hastalığına davetiye çıkaran PTT kuyruklarına çözüm bulunmasını istediler.

Batman’daki PTT şubelerinde personel yetersizliğine değinen vatandaşlar, PTT kuyruklarında engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara herhangi bir kolaylığın sağlanmadığını ve sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığını belirttiler.

“Yığılmaların önü alınsın”

E-devlet şifresi almak için PTT şubesine geldiğini belirten vatandaş Kamil Irmak, “PTT önlerinde sıra çok yoğun, bir türlü ilerlemiyor. E-devlet şifremi almak için sıramı bekliyorum. PTT kuyruğunda önlem alınmasını ve yığılmaların önünün alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Önlem yok”

Mahallesinde bulunan PTT şubesinde işlemini yapamadığı için merkez şubeye yönlendirildiğini söyleyen Veysel Sezgin, “Mahallemdeki şubeye gittim, beni buraya yönlendirdiler. Şu sıraya bakar mısınız, nerede sosyal mesafe? Üstelik Batman’da Covid-19 hastalığında birinci sırada olmasına rağmen gördüğünüz gibi PTT kuyruğunda önlem yok. Bu kuyruk kimsenin umurunda değil.” ifadelerini kullandı.

“Yaşlılara ve hastalara öncelik tanınsın”

Yaşlılara herhangi bir kolaylığın sağlanmadığını vurgulayan Şehmuz Tarhan, “Uzun süredir PTT kuyruğundayım. E-devlet şifremi alacağım. 65 yaşın üstündeyim. Yaşlı ve hastalara öncelik verilmesini istiyorum. Kuyrukta gençlerin arasında tehlikedeyiz maalesef. Çok karmaşık herhangi bir düzen yok. E-devlet şifresi de bu şubeden başka bir yerde verilmiyor. Yetkililerin bu konu üzerinde durmalarını istiyoruz. Yaşlı ve hastalara öncelik tanınıp buranın da bir düzene girmesini istiyoruz.” dedi.

“Bu durumdan milletvekillileri mesuldür”

Uzun PTT kuyruğuna tepki gösteren bir diğer vatandaş Sadun Demir, şunları söyledi: “Bu durumdan milletvekillileri mesuldür. Oy zamanında oy isteyip vaatlerde bulunacaklar. Seçim bittikten sonra ise milletin yanında olmayacaklar. Batman'ın yüzde 90'ı Covid-19 hastası, hastanelerde muayene dahi etmiyorlar. Mesafeye bakar mısınız, yetkililerin burayı görmesi gerekir.”

“Her PTT şubesinde bu yoğunluk var”

Kuyruklarda sosyal mesafenin olmadığını dile getiren Mehmet Şirin Aydoğdu, “Postaneye sıra almaya geldim baktık ki sıra yok. İnsanlar hep dışarıda çok fazla kalabalık var. Sosyal mesafe de yok. Herkes karmakarışık. Önlem alırlarsa daha iyi olur. Her şubede bu yoğunluk var. Hepsi aynı. Sözde en rahat yer burası iken burası da diğerlerinden farkı yok maalesef.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler