Risk büyüyor tedbirleri arttırın

Koronavirüs salgınına karşı tedbirler olsa da son günlerde vaka sayılarındaki yükseliş gözlerden kaçmıyor. Uzmanlar maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarılarını sürekli yinelese de genel anlamda bir umursamazlık söz konusu olduğu görülüyor. Kamuoyu tehlikenin adım adım büyüdüğünü ve vaka sayılarındaki artışın önüne geçilebilmesi için tedbirlerin aratılması gerektiğini düşünüyor.

Ekleme: 25.08.2020 10:35:10 / Güncelleme: 25.08.2020 10:35:10 / Güncel
Destek için 

Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu Twitter hesabından paylaştı. 23 Ağustos'ta açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 1217 yeni vaka tespit edildi, vefat sayısı ise 22 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 121'e, toplam vaka sayısı ise 258 bin 249'a yükseldi.

"AĞIR HASTA SAYIMIZDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR"

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Bugün 80.000'den fazla yeni test yapıldı. 1.217 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımızda artış devam ediyor. Pnömoni oranı kontrol sınırında seyrediyor. Gücümüz tedbirlere uyumumuz kadar. Sonunda yenilen virüs olacak." ifadelerini kullandı.

TEDBİRLERİ ARTTIRILMALI

Geçtiğimiz ay vaka sayıları binin altına düşse de bu çok uzun sürmedi. Tedbirlerin gevşetilmesine, vatandaşların umursamazlığı da eklenince son günlerde vaka sayıları tekrardan hızla yükselişe geçti. Uzmanlar vaka sayılarının artmasının önüne geçmek için tedbirlerin arttırılması gerektiğine dikkat çekiyor.