Mescidi Aksa’ya baskınlar devam ediyor

Çok sayıda işgalci siyonist fanatik Yahudi, bugün işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescidi Aksa'nın avlusuna girdi.

Ekleme: 24.08.2020 22:15:05 / Güncelleme: 24.08.2020 22:48:30 / Güncel
Destek için 

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamada, işgalci siyonist 91 fanatik Yahudinin Mescidi Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

Kışkırtıcı adımların bir parçası olarak Yahudi yerleşimciler, Talmudik ritüellerini yüksek sesle gerçekleştiriyor ve Mescidi Aksa'da kalma sürelerini uzatmak için çeşitli bahaneler uyduruyorlar.

Hamas hareketinin Batı Şeria'daki basın bürosunun yayınladığı bir rapora göre, sadece geçtiğimiz temmuz ayında 2764 Yahudi yerleşimci, işgalcilerin yoğun koruması altında Mescidi Aksa ve avlusuna baskın düzenledi.

Öte yandan, siyonist işgalciler, Mescidi Aksa’nın görevlileri ve murabıtları başta olmak üzere Kudüslüleri Aksa'dan uzaklaştırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ayda işgalciler tarafından 9 Kudüslüye Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası verildi. (İLKHA)