GAZZE’NİN NEFESİ KESİLİYOR

BAE, Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman ve Mısır gibi bazı ülkelerin, mübarek Kudüs topraklarını işgal eden Siyonist çete ile normalleşmelerinden sonra, daha da azgınlaşan Siyonist işgalciler yıllardır ambargo uyguladığı Gazze üzerindeki baskı ve zulümlerini arttırarak Müslümanların nefesini kesmeye çalışıyor.

Ekleme: 24.08.2020 07:01:42 / Güncelleme: 25.08.2020 09:19:54 / manşetler
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazı Arap ülkelerinin de desteğini alan işgalci Siyonistler hiçbir sınır tanımadan Filistin’e yönelik baskı ve zulümlerini arttırmakta. Gazze’yi her gün defalarca bombalayan, Hastaneleri bombalayan, Filistin’e karşı uyguladığı boykot ve engellemeleri arttıran işgalcilerin bu uygulamalarına yönelik İslam ülkelerinden ciddi bir tepkinin ortaya konulmadığı sürece her geçen gün daha da fazlalaşarak devam edeceği bir gerçek.

KUDÜS... SÜRGÜNLERLE, YIKIMLARLA İÇ İÇE BİR ŞEHİR

İşgal altındaki Kudüs kentinde yaşayan Filistinliler, baskı ve şiddet uygulamalarıyla Filistin halkını topraklarından eden veya onları hukuksuz yere tutuklayan işgalci Siyonistlerin kirli planlarının gölgesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Komitesi, Siyonist işgalcilerin Kudüs’te Filistinlilere ait olan mekânları bölmeye ve onları bina ruhsatından mahrum bırakmaya fiilen başladığını vurguladı.

Direniş Komitesi, zulümde sınır tanımayan işgalcilerin Kudüslü vatandaşlara ait iş yerleri ve evlere yönelik 17 bin yıkım kararı verdiğini söyledi.

SESSİZ SÜRGÜN

Direniş Komitesi, ‘işgalci Siyonistlerin 2000’de onay verdiği ve 2020’de uygulamaya koyduğu ‘‘Nüfus Denge Politikası’’ çerçevesinde Yahudi yerleşimcilerin sayısını azami ölçüde arttırmak ve şehirdeki mevcut Filistinli nüfusunu sıkı ikamet ve ‘‘sessiz sürgün’’ denilen politikalarıyla %40’tan %12’ye kadar azaltmayı hedeflediğini belirtti.

Filistin Parlamentosu Kudüs Milletvekili Ahmed Atun, işgalci Siyonistlerin yaklaşık 130 bin Kudüslüyü kentten çıkarma girişimlerinde bulunduğu konusunda uyarıda bulundu.

Milletvekili Atun açıklamasında, “Filistinlilerin topraklarının müsaderesi, evlerinin yıkılması, Yahudi yerleşim yerlerinin inşası, ikamet ve ruhsat işlemlerinde Müslümanlara ayrımcılık yapılması siyonistlerin asıl hedefi olan ‘Sessiz Sürgün’ yolundaki birer adımdır.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Atun, Kudüs kentinin ve vatandaşlarının “Sessiz Sürgün” politikası nedeniyle ciddi bir tehlikeyle karşı karışa olduğunu belirtti.

SİYONİST İŞGAL REJİMİNİN GAZZE'YE SALDIRILARI SÜRÜYOR

Siyonist işgalcilerin Gazzeye yönelik saldırılarına her gün bir yenisi eklenmekte. Son dönemlerde saldırılarını arttıran Siyonistlerin son saldırısında Hamas'a ait farklı noktaların hedef aldığı belirtildi.

Siyonist işgal rejimi, topçu ateşiyle Han Yunus ve Refah kentlerinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bazı gözlem noktalarına saldırı gerçekleştirdi.

İşgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara gerekçe olarak, Gazze tarafından işgal altındaki topraklara helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar gönderildiğini ve bu balonların Yahudi işgal birimlerinde yangın çıkardığını iddia etti.

SİYONİSTLER, KUDÜS’TE BİR HASTANENİN İÇİNDE GAZ BOMBASI KULLANDI

Siyonist polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan bir hastanenin içinde göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, Siyonist polisinin Doğu Kudüs'te yer alan el-Makasid Hastanesi'ne girerek içeriye göz yaşartıcı gaz attığını belirtti.

 

HAMAS: SİYONİSTLER İLE SAVAŞA GİRMEKTE TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, Hamas’ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nden, işgalcilerin artan baskı ve şiddet politikalarına tepki olarak işgal rejimi tarafına "yanan balonlar" göndermesinin işgalcilere karşı kalkan görevini yerine getirmesi olduğunu belirtti.

Hamas hareketinin, Siyonist işgalcilerin son bir haftadır Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenlemesine misilleme olarak işgalciler tarafına yanan balonlar gönderdiğine dikkat çeken Berhum, “Hamas, Filistin halkını işgal rejimine karşı koruma rolünü sürdürecektir.” ifadelerine yer verdi.

İşgal rejiminin Gazze'ye üçüncü hava saldırısını düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Hamas Sözcüsü Berhum, işgal çetesinin Gazze'de Hamas'a ait noktalara hava saldırılarını sürdürmesi ve baskı politikasını artırması halinde “Hamas’ın Siyonistlere karşı savaşa girmekten kaçınmayacağına” vurgu yaptı.

“İŞGALCİLERİN YILDIRMA BASKI VE ŞİDDET POLİTİKALARI FİLİSTİN HALKININ İRADESİNİ KIRAMAZ”

Siyonist işgalcilerin yıldırma, baskı ve şiddet politikalarının Filistin halkının iradesini zedelemeyeceğini belirten Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, Filistin halkının, işgal girişimlerine boyun eğmeyeceğini, hem insani haklarını geri almak hem de işgal edilen topraklarını özgürleştirmek için mücadeleye devam edeceğini söyledi.