BAE eski polis şefi ihanete yeni bir pencere açtı: "İsrail Arap Birliği'ne katılsın"

Dubai Polisi ve Genel Güvenlik Başkan Yardımcısı Korgeneral Dhahi Khalfan Tamim, Arap ülkelerini Siyonistlerle ilişkilerini normalleştirmeye ve Arap Birliği'ne katılmasına izin vermeye çağırdı.

Ekleme: 20.08.2020 15:56:14 / Güncelleme: 20.08.2020 16:13:15 / Dünya
Destek için 

Yusuf Can - Haber Yorum

BAE ile Siyonistler arasında bir kaç gün önce ilan edilen sözde anlaşmanın geriye dönük derin bir alt yapısının olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

Nitekim BAE'nin Dubai Polisi ve Genel Güvenlik Başkan Yardımcısı Dhahi Khalfan Tamim de ihanet anlaşması ile ilgili topa girerek olayı bir tık daha öteye götürdü.

Khalfan Tamim yaptığı açıklamalarla adeta M. B Zayed'in ihanetinin Ortadoğu'da destek bulması için gayret gösterdiği anlaşılıyor.

Ayrıca bu ihanetin sadece bir kişinin imzasıyla sınırlı olmadığını da ortaya koyuyor.

Anlaşılan o ki Siyonistler; BAE'de yıllar içinde ilmek ilmek dokudukları ilişkiler ağıyla nice devlet erkanını devşirmeyi başarmışlar. Günü geldiğinde de bu zevatın çıkıp ekran önünde bir açıklama yapmaları onlar için yeterlidir. Bu bir tek açıklama yıllardır yapılan yatırımın değerine eş değer önemdedir.

Şimdi bu zat ile ilgili ibretamiz habere bakalım:

Siyonistlerin Kanal 12 televizyonuna verdiği bir röportajda Khalfan, siyonistler ile ilişkilerin yalnızca resmi düzeyde değil, halk düzeyinde normalleştirilmesi çağrısında bulundu ve "İsrailliler yabancı değiller, onlar bu ülkenin çocuklarıdır" diyerek, normalleşme anlaşmasının tek başına bir anlama gelmediğini, halkların da normalleşme adımları atmaları gerektiğini söyledi.

Siyonistlerle ilişkileri normalleştirmeye verdiği güçlü desteği ile tanınan Khalfan, Siyonistlerin Arap Birliği'ne katılmasına ve Birliğin adının “Orta Doğu Ülkeleri Ligi” olarak değiştirilmesine izin verilmesi çağrısında bulundu.

Khalfan, Twitter'da  "Bir güvenlik görevlisi olarak, nefretin istikrara hizmet etmediğini görüyorum" diyerek, "BAE-İsrail anlaşmasını duyurulmadan bir saat önce öğrendiğini" yazdı ve Siyonistlerle  yakınlaşmanın bölgenin güvenliğine hizmet ettiğini iddia etti.