Ez-Zahar'dan İslam ülkelerine: "BAE ile tüm ilişkilerinizi kesin"

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Filistin Yasama Konseyi Başkan Vekili Mahmud Ez-Zahar, BAE-işgal rejimi arasında imzalanan ihanet anlaşmasının, Filistin davasına karşı kurulan bir komplo ve işgal planı olduğunu söyledi.

Ekleme: 16.08.2020 15:30:07 / Güncelleme: 16.08.2020 15:43:37 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Ez-Zahar, Gazze'de Yasama Konseyi önünde yaptığı konuşmada, BAE ile işgal rejimi arasında imzalanan ihanet anlaşmasını kınayarak şunları söyledi:

Bu utanç anlaşması, Filistin halkının değişmez değerlerine aykırıdır. Bu anlaşmanın zamanlaması, Filistin davasının içinden geçmekte olduğu tehlikeli süreçte yapılması manidardır. Anlaşma, Arap bölgesini yeniden şekillendirmek için yapılan kirli planın doğasına hizmet ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü yaptığı açıklamada, BAE ve işgal rejiminin, ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşmaya vardıklarını söyleyerek bunu "tarihi adım" olarak nitelendirmişti.

İhanet anlaşmasının ardından yapılan ortak açıklamada, işgal rejiminin "Filistin topraklarını ilhak etme planını durduracağı" belirtilse de; Netanyahu'nun, Trump'ın ihanet anlaşmasını duyurmasının ardından "İlhak planına" bağlı olduklarını söylemesi, sürecin ne kadar planlı işletildiğini göstermesi bakımından da önemli.

Ez-Zahhar, Arap ve İslam ülkelerinin parlamentoları ile uluslararası kuruluşları, bu anlaşmayı kınamaya, "suç" kapsamına almaya ve BAE ile her türlü ilişkiyi kesmeye çağırdı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar