Yeni Ortadoğu haritası yakında şekillenecek

Dünya pandemi ile uğraşırken siyonistler iş başında. Ortadoğu haritası yeniden şekillendiriliyor. Büyük oyuna yakında start verilecek. Çıkmaza girdiği sanılan bölge ciddi değişikliklere gebe. Yakın zamanda bölge halkları büyük bir ekonomik kriz yaşayabilir ve kimi ülkeler yeni yeni devletçiklere bölünebilir. Türkiye, Rusya ve İran’ın rolünün ne olacağı ise merak konusu…

Ekleme: 16.08.2020 10:00:42 / Güncelleme: 16.08.2020 10:00:42 / Analiz
Destek için 

Riyad Makaev – Doğruhaber/Analiz

Arap Baharıyla başlayan Ortadoğu’daki gelişmelerin arkasındaki senaryolar üzerine epey yorumlar yapıldı. Bazı yorumlar tuttu bazıları komplo teorisinden öteye geçemedi. Fakat, yaşanan hadiseleri ilk baştan ele alırsak, siyonistlerin epey yol kat etmiş olduklarını açıkça görürüz. Suları öylesine bulandırdılar ki, acaba bölgede ne oluyor sorusunun cevabını uzman analistler bile vermekte zorlanıyor.

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİNDE YER ALAN TÜM OYUNCULAR…

Her devlet önce güvenliğini paralel olarak kendi çıkarını öne sürerek bu büyük oyunda yer almaya çalışıyor. Aslında, Büyük Ortadoğu projesinde yer alan tüm oyuncular bu oyuna katılmaya mecbur bırakıldı. Satranç tahtasındaki figürleri öylesine yerleştirdiler ki, herkes oyun kurucularının istediği yönde hamle yapmak zorunda kaldı. Daha İslam Hilafeti ayaktayken çizilmeye başlanan ve dönemsel olarak geliştirilen ve güncellenen bu projenin son aşamasının başlangıcını müşahede ediyoruz. İlk aşaması İslam Hilafetini ortadan kaldırmak idi. Bu aşamayı Osmanlı’yı fesh ederek gerçekleştirdiler. Ardından Ortadoğu’da yeni siyasi harita çizildi. Parçalanan İslam ümmeti devletçiklere bölündü. İlk aşamanın son hamlesini ikinci dünya savaşını çıkararak kapattılar. Ortadoğu’nun göbeğine bir mülteci olarak akın eden “mağdur!” Yahudiler artık devlete kavuştu. Aslında, işgalci siyonist devlet Kırım’da kurulacaktı ama, son anda vazgeçildi ve Filistin’de karar kılındı. Neyse, fazla tarihe girmeyelim ve günümüzdeki olaylara gelelim.

MEVCUT DÜNYA DÜZENİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYORLAR

Bugün yine aynı senaryo uygulanmaktadır. Mevcut dünya düzenini yeniden şekillendiriyorlar. Yine İslam ümmeti üzerinden yürüyorlar. Çünkü, bir sefer denenmiş ve başarılı olan projeyi yeniden hayata geçirmek daha kolay olacaktır. Eskiye nazaran şimdi ellerinde müthiş imkanlar ve teknolojiler bulunmaktadır. Kitleleri kontrol etmek o kadar zor bir şey değildir. Arap Baharıyla başlayan Ortadoğu’daki sorunların arkasındaki asıl neden bölgede özgür yoksulları yaratmaktır. Bunu gerçekleştirmek için bölgeye Rusya davet edildi. Bildiğiniz gibi Kremlin önce yıkar sonra düşünür. Kremlin bugün bunu gerçekleştiriyor. Rusya’nın asıl görevi bölgeyi bölmekte yardım etmek. Rusya’nın çıkarı olarak lanse edilen Akdeniz’deki enerji konusu ise siyonistlerin Kremlin’e gösterdiği bir kemiktir. Siyonistler hem Ortadoğu’yu yeni devletçiklere bölecek Rusya’nın yardımıyla, hem de Batı ile anlaştıkları gibi Rusya’yı da bu eline verdiği görevi bahane ederek mercek altına alacaktır. Batı, Rusya’yı mercek altına almak istiyor, siyonistler ise Ortadoğu’da “Büyük israil” devletini kurmak istiyor. İkisinin arasındaki ilişkiyi ve işbirliğini burada anlatmaya gerek yoktur.

RUSYA’YA ORTADOĞU SEMALARINDA UÇMA İZİN VERİLDİ AMA HER ŞEYİN BİR BEDELİ VAR

Rusya debdebeli çıkışla görevini yürütürken farkında olmadan güç kaybetti. Öyle bir tuzağa düştü ki, geri adım attığı zaman kaybedecek. Dolayısıyla, kendini bu oyundan kurtarmak için yeni ortakların peşine düştü. Türkiye ile anlaşmaya gitmesinin arkasındaki neden de bu olsa gerek. Fakat, olaylar Rusya’nın istediği şekilde gelişmiyor. Rusya’ya Ortadoğu semalarında uçma izin verildi ama her şeyin bir bedeli var. Rusya’nın alıştığı tüm lüks hayatın mekanizmalarını elinde tutan siyonistler, görevini yapmadığı zaman Kremlin’i sıkıştırabiliyor. Türkiye ile anlaşan Rusya, siyonistlerin baskılarıyla anlaşmalara uymuyor. Dolayısıyla, masada iki müttefik konumuna gelen Rusya ve Türkiye arasında sahada kıyasıya mücadele devam ediyor. İslam dünyasında siyonistlerin karşısında duran en önemli güç Türkiye’dir. Suudi Arabistan, BAE, Suriye ve hatta İran’ın bu durumdan rahatsız olduklarını söyleyebiliriz. Son gelişmeler zaten bunu açıkça göstermektedir. Bu rahatsızlığın arkasındaki neden ise bölgede güç haline gelen Türkiye’nin yeni Osmanlı düşüncesidir. Arap aileler Türkiye’den korkuyor. Dolayısıyla, siyonistlerin planlarını destekliyorlar. İran da bölgedeki tek güç olma isteğinden dolayı Türkiye’yi net olarak desteklemeyecektir.

YAKIN ZAMANDA BÖLGEDEKİ HALKLAR BÜYÜK EKONOMİK KRİZ İLE YENİ DEVLETÇİKLERE BÖLÜNMEYE DOĞRU GİDECEK

Dolayısıyla, Türkiye açık ve net olarak bu oyundan haberdar olduğu için Suriye’ye müdahale etti, ardından Libya ile işbirliğine giderek Akdeniz’deki oyunlara müdahale ederek yeni Ortadoğu projesine müdahale etmek için uğraşıyor. Türkiye ne kadar başarılı olacak hep birlikte göreceğiz. Fakat, iş öyle karışık ki yakın zamanda bölgedeki halklar büyük ekonomik kriz ile yeni devletçiklere bölünmeye doğru gidecek. Çünkü, siyonistler bölgede ürettikleri özgür yoksullarını harekete geçirmeyi planlıyor.