Belediye Başkanı Tanğlay: "Yeni kamulaştırma bedelinde esnaf memnun kalacak"

Dere Üstü Islah Projesi'nde yeni kamulaştırma bedelinde esnafın memnun kalacağını belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, esnafı mağdur etmeden projenin mutlak surette hayatta geçirileceğinin altını çizdi.

Ekleme: 12.08.2020 08:20:07 / Güncelleme: 12.08.2020 08:26:21 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis'te devam eden 'Sokak Sağlıklaştırması Projesini' Bitlis Valisi Oktay Çağatay ile birlikte yerinde inceleyen Tanğlay, daha önce belirlenen ve esnafın da tepki gösterdiği kamulaştırma bedeline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Daha önce Çevre Şehircilik Bakanlığının çıkarmış olduğu kamulaştırma bedelini kendileri de kabul etmediklerinin hatırlatan Tanğlay, verdikleri teklifin bir haftaya kadar kuruldan çıkacağını ve yeni kamulaştırma bedelinin esnafı memnun edeceğini söyledi.

Dere Üstü Islah Projesi'nde geri adım atılmayacağını, birinci etabı olan hanedan sonra bu ay sonuna doğru "eski hal" diye tabir edilen işyerlerini yıkacaklarını belirtti.

Devam eden sokak sağlıklaştırmasına değinen Tanğlay, "Şimdi Alemdar Sokak'tayız. Burada Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sokak sağlıklaştırma restorasyon çalışması oldu. Tarihi Bitlis evleri bir nebze de olsa gün yüzüne çıkıyor. Çok güzel bir çalışma oldu. Bitme aşamasına geldi. Bitlis'te sokak sağlıklaştırması ve restorasyonda 1, 2 ve 3'üncü etabını Bitlis Belediyesi yaptı. İnşallah 4'üncü etaptan sonra da belirli yerlerimiz var. Onların çalışmalarını da başlattık. Projelerimizi sunduk. Bu yıl sonunda inşallah projelerimiz çıkacak. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Alemdar Sokak, Bitlis'in tarihi yerlerinden biri. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Turizm Bakanlığımızın projesiyle bir çalışma yapıldı. Buradaki tarihin gün yüzüne çıkması, Bitlis'in tarihi evlerinin gün yüzüne çıkması, tarihi sokak, çeşme ve köprülerin gün yüzüne çıkması için yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı görevimiz boyunca devam ettireceğiz. Bitlis'i hakkettiği yere getireceğiz." dedi.

"Esnafı mağdur etmeden 'Dere Üstü Islah Projesi'ni hayata geçireceğiz"

Halkın merak ettiği "Dere Üstü Islah Projesi"ne ilişkin açıklamalarda bulunan Tanğlay, şunları kaydetti:

"Çevre Şehircilik Bakanlığımızın çıkarmış olduğu bir kamulaştırma bedeli vardı. Tabi biz bu bedelleri kabul etmediğimizi, bu fiyatların olmayacağını hem bakanlığımıza hem de gerekli mercilere beyan etmiştik. Verdiğimiz raporlar önümüzdeki hafta geçer diye düşünüyoruz. İnşallah halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeden dere yıkım projemiz gerçekleşecek. Bununla ilgili farklı bir görüş yok. Kesinlikle dere üstü açılacak. Fiyatlardan insanımızın mutlu olacağını düşünüyoruz. Eski halimizi ağustos ayının sonunda yıkıyoruz. Onunla ilgili bir sıkıntımız yok. Oradaki esnafımıza yukarıda bulunan iş merkezinde yerlerini teslim ettik. Onlarda çalışmalarını başlattı. Dere üstü projesi eski sanayiden başlayıp, sinema yokuşunun olduğu alana kadardır. İnşallah bunu esnafımızı da çağırıp, komisyon da görüştükten sonra onlarında onayını, olurunu, gönlünü aldıktan sonra bu işe başlayacağız." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler