Adıyaman'da düğün salonlarına Coronavirus denetimi

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, Adıyaman’da düğün salonlarına yönelik denetimler devam ediyor.

Ekleme: 11.08.2020 14:15:07 / Güncelleme: 11.08.2020 14:17:46 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Zabıta Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü personelleri, şehir genelindeki düğün salonlarını denetleyerek sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın düğün ve düğün salonlarına ilişkin genelgesinin ardından yerel yönetimler denetimlerini hızlandırdı. Zabıta ile polis ekipleri ortaklaşa şehir genelinde bulunan düğün salonlarına denetim gerçekleştiriyor. Denetimlerde, sosyal mesafe kuralına göre masa sandalye düzeni ve oyunların temassız olması konusunda uyarılıyor. En son gerçekleştirilen denetimde, çoğunlukla genelgede belirtilen kurallara uyulduğu görüldü. Denetim esnasında el ele oynanan temaslı oyunların oynanmaması istendi.

Denetimlere ilişkin alınan önlemlerden bahseden yetkililer, "İlk etapta salon sahibinin aldığı önlemler bizim için önemli. Kapı girişinde gelen davetlilerin ateş ölçümü yapılıyor mu, kapı girişinde gerekli dediğimiz kurallara uyuluyor mu… Davetliler ellerini dezenfekte ederek içeriye giriyor mu, salonda masalar arası 1 buçuk metre mesafe, sandalyeler arası 60 cm mesafeye kuralına uyulup uyulmadığı, her masada dezenfektan var mı. Bütün bunları gözden geçiriyoruz. Ayrıca maske değiştirdikten sonra attıklarına dair bir maske atık kutusu olup olmadığını kontrol ediyoruz." dedi. (İLKHA)