Ayasofya’da 86 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

86 yıllık aranın ardından geçtiğimiz cuma günü ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ilk bayram namazı binlerce vatandaşın katılımıyla eda edildi.

Ekleme: 31.07.2020 10:05:05 / Güncelleme: 31.07.2020 10:18:28 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Geçtiğimiz hafta cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, ilk bayram namazı coşkusu yaşandı. Kurban Bayramı namazını Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi'nde kılmak isteyen, İstanbul'un yanı sıra başka kentlerden ve yurt dışından gelen vatandaşlar, Ayasofya Meydanı'nı hınca hınç doldurdu. Namaz için belirlenen alanlar, bayram namazı vaktinden saatler önce doldu. Mobil araçlar üzerine kurulan dev ekranlarla arka saflarda yer alan vatandaşların alanı görmesi sağlandı. Namaz öncesinde vatandaşlara namaz öncesinde ücretsiz olarak tek kullanımlık seccade, dezenfektan, maske ve su dağıtıldı. 86 yıl aranın ardından kılınan ilk bayram namazında sosyal mesafe kuralına dikkat edildi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı bayram namazı öncesinde dua okudu.

 

İlk bayram namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 86 yılın ardından sonra Ayasofya'da, ilk bayram namazını kıldırdı. Namazın ardından tekbirler getirildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra “Kurban Bayramı: Takva Yolculuğu" başlıklı hutbeyi okudu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da ilk bayram namazını, Ayasofya Cami-i’nde kıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler