Kur'an Nesli Platformu'ndan Kurban Bayramı mesajı

Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, bayramın birliğe, kardeşliğe ve vahdete vesile olması temennisinde bulundu.

Ekleme: 30.07.2020 19:20:05 / Güncelleme: 30.07.2020 19:31:38 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İbadet, muhabbet ve rahmet pınarı ikliminin zirvesinin yaşandığı Kurban Bayramı'na ulaştırdığı için Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam getirilerek başlanılan mesajda, İslam ümmetinin bayramı tebrik edildi.

"Kurban; İbrahim'i sünnet ve şuurla tekrardan imar olmak, yolunu hasretle beklediği İsmail'ini İbrahimce adamak, kurban olacağı hak dava uğruna İsmailce yanmak, dava sahibinin buyruğuna lebbeyk deyip, çöllerde Hacerce yanmak demektir." denilen mesajda, "Kurban, uzaklaşarak yakınlaşmanın adıdır. Şeytandan, şeytanlaşmış insanlardan, hevadan, dünyalıklardan, husumetlerden, kırgınlıklardan, dargınlıklardan, benliklerden uzaklaşarak Allah'a yakınlaşmak demektir. Bu münasebetle Her şeyi geride bırakıp, Allah’ın buyruğuna icabet ederek hac farizasının yaşandığı bu İbrahim'i günlerde, Allah’ı anmayı, O’na yakınlaştıracak kurbanlar vermeyi, imkânlarını başkalarıyla paylaşarak gönülleri fethetmeyi, hatalı da olsa insanları affetmeyi ve beraber yaşama kültürünü geliştirmeyi, vahdeti ve uhuvveti, sevmeyi ve sevindirmeyi en birinci vazife olarak yerine getirmeyi Rabbim bizlere nasip etsin." temennisinde bulunuldu. (İLKHA)