Sağlam: “Bu günleri fırsat bilerek; her türlü ihtilaf ve farklılığı bir tarafa bırakalım”

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederek, “Bu mübarek günleri fırsat bilerek; her türlü ihtilaf ve farklılığı bir tarafa bırakalım.” çağrısında bulundu.

Ekleme: 30.07.2020 15:05:05 / Güncelleme: 30.07.2020 15:25:52 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında "Sevgi, kardeşlik ve dayanışma bağlarımızı güçlendiren, bize fıtratımızı hatırlatan mübarek bayram günlerine tekrar kavuşmanın mutluluğuyla Rabbimize hamd ediyoruz." ifadelerini kullandı.

“İslam coğrafyalarında Müslümanların açlık ve sefaleti yaşamalarının yanı sıra kanlarının halen akıtılıyor olması yüreğimizi yakmaya devam etmektedir”

Sağlam, Sevgi, kardeşlik ve dayanışma bağlarımızı güçlendiren, bize fıtratımızı hatırlatan mübarek bayram günlerine tekrar kavuşmanın mutluluğuyla Rabbimize hamd ediyoruz.  Bugün yaşadığımız hastalık musibetinin Müslümanlara Hac farizasını dahi mümkün kılmaması ve Kabe-i Şerifin dünya Müslümanlarından mahrum kalması; Suriye, Filistin, Yemen, Arakan, Doğu Türkistan ve diğer İslam coğrafyalarında Müslümanların açlık ve sefaleti yaşamalarının yanı sıra kanlarının halen akıtılıyor olması yüreğimizi yakmaya devam etmektedir.” dedi.

"Medeniyetimiz, bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı musibetlerden kurtuluşun yegâne reçetesidir”

Sağlam şöyle devam etti:

Salgın hastalık sürecini Batı’ya nazaran daha az kayıpla yaşayan Müslüman halklar, İslam medeniyetinin hayata dair önerdiği maddi manevi arınma, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerine bağlılığın semeresini almaktadırlar. Hayatın her alanına fıtrata uygunluk üzerinden bakan medeniyetimiz, bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı musibetlerden kurtuluşun yegâne reçetesidir.”

Başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyorum”

Bugünlerin fırsat bilinmesi gerektiğini kaydeden Sağlam, Hepimiz bu mübarek günleri fırsat bilerek; her türlü ihtilaf ve farklılığın bir tarafa bırakılması, hak ve adalet temelli bir düzenin oluşması için gayret ve çaba göstermeliyiz. Bizlere Allaha yakınlaşma ve tefekkür fırsatı sunan bu günler, fıtrata dönüş yapma, yaratılış gayemize uygun yaşama yolunda bir başlangıç yapılmalıdır. Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyor, samimiyetle kucaklaşacağımız daha güzel bayramlara kavuşmayı Yüce Allahtan diliyorum.” şeklinde konuştu.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar