Umut Kervanı, Suriyeli ailenin evini onarıp ev eşyası yardımında bulundu

Umut Kervanı Siirt Temsilciliği, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tespit ettiği Suriyeli ailenin harabe evini onararak gıda ve ev eşyası yardımında bulundu.

Ekleme: 28.07.2020 13:09:17 / Güncelleme: 28.07.2020 13:13:12 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt merkezde ikamet eden Suriyeli aile ile 4 yıldır aynı apartmanda komşu olmasına rağmen yardıma muhtaç olduklarını 5 gün önce öğrendiğini ifade eden Bedri Yıldırım, durumlarını öğrendikten sonra 5 gün yatamadığını ve onlara nasıl yardım edebileceği konusunda arayış içindeyken Umut Kervanına ulaştığını kaydetti.

Umut Kervanının Suriyeli ailenin çoğu ihtiyacını karşıladığını dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Suriyeli aile ile yaklaşık 4 yıldır aynı apartmanda komşuluk yapıyoruz. Eşim beyin ameliyatı geçirdiği için Suriyeli aile eşimi sık sık ziyarete geliyordu. Suriyeli aile 5 gün önce yaşadıkları maddi sıkıntıyı anneme anlatınca annem de bana anlattı, bu şekilde durumdan haberdar olduk. Durumlarının çok kötü olduğunu öğrenince sabaha kadar yatamadım, internetten Siirt’te yardım edebilecek kuruluşları aradım ve Umut Kervanına ulaştım. Sağ olsunlar hemen ekip halinde gelip evin onarımı, boyası, halı, çamaşır makinesi, elbise ve gıda yardımında bulundular. Ev önceden oturulamayacak durumdaydı.” ifadelerini kullandı.

"Suriyeli ailenin durumu gerçekten çok vahim bir durumdaydı"

Birkaç hayırsever tarafından Suriyeli ailenin bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade eden Umut Kervanı Vakfı Siirt Şube Başkanı Ramazan Tokdemir, ailenin çok vahim bir durumda olduklarına şahit olduklarını kaydetti.

"Siirt Umut Kervanı olarak Suriyeli ailenin durumundan komşusu sayesinde haberdar olduk.” diyen Tokdemir, “Yıldırım kardeşimiz bizi arayıp durumlarını anlattı. Gelip eve baktığımızda gerçekten çok vahim bir durumda olduklarına şahit olduk. Evde ne bir halı ne de doğru dürüst bir eşyaları vardı. Bizler de ailenin ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştık. Çamaşır, bulaşık makineleri yoktu. Buzdolapları bozuktu. Evin onarıma ihtiyacı vardı, ev resmen dökülüyordu. Bizler de hayırsever kardeşlerimize durumu anlattık.  Bir kardeşimiz boya malzemesi aldı, diğer bir kardeşimiz boyayı yapacağını söyledi. Bir hayırsever de çamaşır makinesini aldı, halı ve diğer malzemeleri de biz getirdik. Şimdilik ihtiyaçları karşılandı.” ifadelerini kullandı.

Siirt’te durumu çok kötü olan birçok ailenin bulunduğuna dikkat çeken Tokdemir, hayırseverlere şu çağrıda bulundu:

“Bizim hayırsever kardeşlerimize şöyle bir çağrımız var, bu ailenin şimdilik ihtiyacı karşılandı ama ailenin sadece bin TL geliri bulunuyor ve 600 TL kira ödüyorlar. İmkânları olan hayırseverler bizlere destek olursa bizler de bu aileye destek vermeye devam edeceğiz. Siirt’te gerçekten maddi imkânı kötü olan birçok aile bulunmaktadır, bize başvuranların sayıları oldukça fazladır ve bizim de imkânımız kısıtlı olduğu için yetişemiyoruz. Geçenlerde bizi arayan bir yetim aileye ulaştık, çocukların babaları vefat etmiş ve anneleri de onları terk edip başka biri ile evlenmiş, çocuklara dayıları bakıyor. Ve bu çocukların herhangi bir geliri yok. Onlara yardımda bulunduk ve sevinçlerine şahit olduk. İnşallah bu bayramda onlara kıyafet yardımında bulunacağız.” (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar