“CHP İnançsız” düşüncesi bir algı operasyonu mu?

Anlaşılan CHP seçim hazırlıklarına başlamış. Buna yönelik olarak üst üste halkın inançlarına saygıya atfedilen açıklamalar yapıyorlar. Hatta partiye başörtülü birini dahi almaktan çekinmediler.

Ekleme: 27.07.2020 13:36:40 / Güncelleme: 27.07.2020 14:22:44 / Güncel
Destek için 

Yusuf Can – Haber Yorum

CHP bununla yetinmedi İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu CHP’nin DİN  İLE İLGİLİ bakışını sözüm ona bir tık yukarı taşıyarak ilginç bir açıklama yaptı:

"CHP’de çok farklı giyim tarzlarında kadınlar varken toplum maalesef neye alıştırılmış; onların sözleriyle tırnak içinde söylüyorum 'CHP inançsız' diyorlar, belirli kategorik şeylerle şekillenmiş. Bizi, CHP’nin ulaşamadığı vatandaşlara birileri, bugünün egemen anlayışı kendi işine geldiği gibi anlatmış. Onların oluşturduğu yanlış hafıza üzerinden toplumda birtakım yanlış imajlar oluşmuş ama bu hakikaten kırılıyor."

Kaftancıoğlu böyle dese de CHP’nin gerek dününde gerekse de bugününde İslam ile ilgili görüşlerinin değişmediğini birçok örnek eşliğinde rahatlıkla görmek mümkün.

Mesela;

-CHP’li Kadıköy Belediyesinin İslam Dünyasını ayağa kaldıran “Karikatür krizindeki” karikatürleri bir gazetede bastırarak ücretsiz dağıttığını unutmak mümkün mü?

-Şeriatın parmak keseceği iddialarıyla ortalığı velveleye verenlerin 1925’teki şapka kanunuyla başları kesilen onlarca alimi astırdıklarını unutmak mümkün mü?

-CHP’li Başbakanlardan Şükrü Saraçoğlu’nun “Din zehirdir, Türkiye’den dini temizlemek için bize 30 sene daha lazım” sözü ortada dururken ve Üstad Necip Fazıl’ın;

“ Deden bile söndüremedi İslam’ın nurunu 

Sen mi söndüreceksin Ebu Cehlin torunu?”  beytiyle yaptığı göndermeyi unutmak mümkün mü?

-Kısa bir süre önce Taksim’de ezanı yuhalayanlar ve ıslıklarla, düdüklerle protesto edenler aralarında CHP il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun olduğu aynı zihniyete sahip bir grubun olduğunu hatırlamamak mümkün mü?

-Yine Kaftancıoğlu'nun "İnandığınız Allah'ınız belanızı versin!" diyerek kendini Allah inancı dışında tuttuğunu unutmak mümkün mü? 

- Halifeyi süren,  ezanı Türkçeye çeviren, hac-umreyi yasaklayan, sarık ve fes takmayı yasaklayıp cebren şapka giydirenin CHP olduğunu unutmak mümkün mü?  

- 10 Nisan 1928 tarih ve 1222 sayılı kanunla yapılan değişiklik ile Anayasadaki “Devletin dini din-i İslâm’dır” maddesinin üstünü çizen CHP olduğunu unutmak mümkün mü?

-“Okullarda Kur’an okumak Laikliğe meydan okumaktır” diyen CHP’lileri unutmak mümkün mü?

-Tek Parti iktidarı döneminde Kur’an okutmanın/öğretmenin yasaklandığını, medreselerin-türbelerin-zaviyelerin…kapatıldığını, birçok caminin ahıra çevrildiğini, Ayasofya’nın müzeye çevrildiğini unutmak mümkün mü?

-Günümüzde CHP’li belediyelerin Ramazan aylarında çıplaklığı doğal bir yaşam tarzıymış gibi eğlenceler festivaller düzenlemelerini, alkolün belediyeler marifetiyle sebil gibi akıtıldığını unutmak mümkün mü?

-CHP’nin, İslam ve Müslümanlar konusunda ne kadar mesafeli olduğu bilinen HDP ile sırf bu politikalarından dolayı kol kola girdiğini unutmak mümkün mü?

-Müslümanların Kurban Bayramını “Vahşettir, hayvan katliamıdır!” gibi absürd söylemlerle karalayıp “Bol döner, İskender, adana, ciğer şiş…siparişleri laylay lom verenler yine CHP’liler olduğunu unutmak mümkün mü?

-CHP olağan kurultayında başkanlığa aday olan İlhan Cihaner’in: "Dün Ayasofya'da(Açılışta) laikliğin cenaze namazı kılındı" sözünü unutmak mümkün mü?


Kısacası CHP bu tür oyunlarla, tribünlere oynayarak ne yaparsa yapsın halkın gözündeki ve gönlündeki CHP’nin İslam Dini  ile ilgili algısını değiştiremez.
Hele hele bu konuda  sabıkası  oldukça kabarık olan C. Kaftancıoğlu hiç değiştiremez!