İmam hatip okullarının eğitim kalitesi ve başarı düzeyi gittikçe artıyor

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Dr. Yemliha Aksoy, eğitim kalitesi ve başarı düzeyi gittikçe artan imam hatip okullarına çocuklarını göndermeleri için ailelere çağrıda bulundu.

Ekleme: 27.07.2020 11:30:06 / Güncelleme: 27.07.2020 16:19:57 / Eğitim / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

28 Şubat sürecinde çeşitli uygulamalara maruz kalan imam hatip okullarının önündeki bazı engellerin kaldırılmasıyla imam hatip okullarına olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Aksoy, imam hatip okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin hem eğitimde hem de LGS ve YKS'de başarılarının arttığına dikkat çekti.

Aksoy, imam hatip okullarının İslam inanç esasları doğrultusunda gerekli ilim, edep ve ahlaki ilkeler çerçevesinde öğrenci yetiştirdiği gibi aynı zamanda ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal alanında da etkin iz bıraktığını belirterek ebeveynlerin çocuklarını imam hatip okullarına göndermeleri, öğrencilerin de bu okulları tercih etmeleri çağrısında bulundu.

İmam hatipli öğrencilerin sınavda gösterdikleri başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Aksoy, imam hatip okullarının gün geçtikçe daha başarılı olduğunu, çok güzel projeler ve başarılar elde ettiğini söyledi.

"Katsayı mağduriyetinin giderilmesiyle imam hatip okullarına olan ilgi arttı"

Bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirten Aksoy, "Bu sene LGS sonuçları geçen sene ve ondan önceki senelere göre çok şükür yüzümüzü daha da fazla güldürdü. Biliyorsunuz ki ülkemiz 28 Şubat gibi bir süreç geçirdi. 28 Şubat'tan önceki dönemde Türkiye'de yaklaşık 600 bin civarında imam hatip talebesi vardı. Ancak 28 Şubat sürecinin başlamasıyla birlikte katsayı problemi ortaya çıktı ve katsayı nedeniyle hem okullarımızın sayısında hem de talebelerimizin sayısında ciddi bir oranda düşüş yaşandı. Ancak 2012 yılından sonra katsayı mağduriyetinin giderilmesiyle birlikte çok şükür hem okullarımızın sayısında hem de talebelerimizin sayısında ciddi artış gözlendi." dedi.

"İmam hatip okullarının eğitim kalitesi her geçen gün artıyor"

İmam hatip okullarında bir milyon 400 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Aksoy, "Şu anda sayı olarak istediğimiz seviyeye geldik. Ama kalite olarak durum nasıldır, ne olmalıdır? diye sorulacak olursa biz bu kalitenin her geçen gün biraz daha arttığını görmekteyiz. Bu sene sadece Gaziantep'te 450 ile 490 arasında puan alan talebelerimizin sayısı geçen seneye göre çok daha fazla arttı. Tabi bu bizim yüzümüzü güldüren, bize umut veren ve umut aşılayan bir sonuç. Bundan sonraki süreçte de bu puan oranının daha da artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"İmam hatip proje okullarının sayısı arttı"

İmam hatip okullarının hem ortaokul hem de lise kısmından oluştuğunu belirten Aksoy, "Ortaokulu bitiren talebelerimizin büyük bir kısmı imam hatip liselerine devam ediyorlar. Bizim imam hatip proje okullarımız var. Gaziantep'te 7 okulumuz inşallah proje okulu olarak hizmet verecek. Bu proje okullarımızın diğer fen liselerinden hem müfredat açısından hem de verilen eğitim açısından diğer fen liselerinden geri kalmadığını ve bir farkının olmadığını görüyoruz. Özellikle bizim ortaokullarımızdan yüksek puan alıp da liseye devam edecek talebelerimizin bu okullarımızı tercih etmesi gönlümüzden geçen arzumuzdur. Çünkü bu talebelerimizin ortaokuldaki başarılarının lisede de devam etmesi hem okullarımızın kalitesinin tespiti açısından hem de toplum nezdinde okullarımızın imajı açısından çok önemlidir." şeklinde konuştu.

"İmam hatipler bu ülkenin maddi manevi teminatıdır"

İmam hatip okullarının önündeki engellerin kalkmasıyla imam hatip okullarına olan ilginin arttığını belirten Aksoy, imam hatip okullarının bu ülkenin geleceğinin maddi ve manevi teminatı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere imam hatip okullarında sadece fen liseleri yoktur. Aynı zamanda sosyal liseler de şu anda gündeme gelmiş durumdadır. Özellikle İstanbul'da fen liselerinin yanında, spor, sanat ve sosyal liseleri de yine imam hatip eğitimi altında hizmet verecektir. Sosyal ve fen liseleri dışındaki liselerin açılışı bu sene içinde açılacak diye biliyoruz. İmam hatip okullarının gerek lise düzeyinde gerekse de üniversite düzeyinde başarı göstermesinin büyük bir önemi vardır. Biz talebelerimizi 'çift kanatlı kuş' olarak tarif ediyoruz. Yani içinde bulunduğu topluma her yönüyle katkı sunabilecek eğitim ve kültür açısından ciddi bir donanıma sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan da biz okullarımızdan çıkan talebelerimizin bu ülkenin geleceğinin maddi manevi teminatı olacağını düşünüyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar