Filistin Devleti’nin tasarlanan ‘Asıl Harita’sı takdir topladı

Türkiye’de ikamet eden Adige Batur adlı sanatçının Filistin Devleti’ni temsilen tasarladığı "The Real Map" haritası, büyük beğeni topladı.

Ekleme: 21.07.2020 16:25:05 / Güncelleme: 21.07.2020 16:26:46 / Dünya
Destek için 

Filistin Devleti’nin Google haritalar uygulamasında yok sayılması, dünya çapında milyonlarca insanın tepkisine yol açtı. Birçok Orta Doğulu sanatçı, bu durumu protesto eden paylaşımlar yaptı.

Bu paylaşımlardan en çok dikkat çekeni ise "The Real Map"(Asıl Harita) adlı çalışmasıyla Türkiye'de ikamet eden Adige Batur adlı sanatçının tasarımı oldu.

Grafik tasarım çalışmasında yer alan haritada Filistin'in işgal öncesi sınırları bir çiçek bahçesi şeklinde gösteriliyor. Bahçenin ortasında Filistin direnişinin sembollerinden olan Kubbet'us Sahra Camisi bulunuyor.

Sanatçı bu tasarımda üzüntü ve keder yerine, umudu ve huzuru temsil eden bahçe temasını kullandığını belirtiyor.

Yaptığı grafik tasarımla dünya çapında takdir toplayan The Real Map (Asıl Harita) ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) yaptığı açıklamada Adige Batur, "Agresif bir tasarım yerine kendinden emin ve umutlu bir tasarım yapmaya karar verdim. Filistin ile ilgili birçok görsel üzüntü ile doludur. Bunu değiştirmek istedim. Bahçe ve çiçekler insanlar için ortak sembollerdi. İbrahim Peygamber ateşe atıldı, ancak ateş bir çiçek bahçesine dönüştü. Hazreti İbrahim, son ana kadar inancını ve umudunu kaybetmedi. Ve kendini bir çiçek bahçesinde buldu. Çiçekler, bu inancın ve umudun sembolüdür." dedi.

Adige Batur tarafından tasarlanan ve Instagram'da @f_graphi hesabında paylaşılan bu tasarım, özellikle Arap medyasında büyük ilgi gördü ve birçok ünlü Arap kökenli sanatçı haritayı sosyal medyada paylaştı.

Al Arabiya TV, Al Jazeera English TV ve Vogue Arabic Dergisi gibi önde gelen kuruluşlar, tasarım hakkında haberler hazırlayarak gördüğü büyük ilgiden bahsetti.

Sosyal medyada yüzbinlerce kişi tarafından paylaşılan bu harita, milyonlarca kişi tarafından beğenilerek pek çok sanatçı tarafından Filistin haritasını yeniden işleyen bir tasarım hareketinin de başlamasını tetikledi. (İLKHA)