“Türkiye'de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri Paneli” düzenlendi

Yerel ürünlerle ilgili kooperatiflerin nasıl etkin bir şekilde kurulup yönetilebileceği, kadın girişimciler ve kooperatiflerle bir araya gelineceğinin anlatılacağı panel Malatya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlendi.

Ekleme: 20.07.2020 18:40:06 / Güncelleme: 20.07.2020 18:50:43 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Panelde bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş’un eşi Nagehan Baruş, “Bugün artık toplumsal hayatın her alanında yer alan kadınların ülkelerin ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artmasında her geçen gün daha büyük bir pay üstlendiğine şahit olmaktayız. Günümüz dünyasının iktisadi ve sosyal imkânlar bakımından ileri ülkelerine baktığımızda kadının toplumdaki rolünün ne kadar önemsendiğini kolaylıkla görebiliriz. Ülkemizde de kadınların her geçen gün hayatın içerisinde aktif olarak rol alması, hükümetlerimiz tarafından gerçekleştirilen reform niteliğindeki düzenlemelerin açtığı fırsatlardan en iyi şekilde yararlanması, ülkemizin dört bir tarafında, yeteneklerini birleştirerek üreten, ürettiklerini de iktisadi olarak değerlendirebilen kadınlarımızın kurduğu kooperatifler başarı hikâyeleri yazıyorlar.” dedi.

Konuşmasının devamında Baruş, “Kooperatifleşme sadece el emeğinizin karşılığını alma anlamında değil, kendinize ve diğer kadınlara olan güveninizin artmasını da sağlayacak, böylece ailevi ve toplumsal durumunuzun iyileşmesine de çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından bugün il merkezinde ve müteakip günlerde ilçelerimizde gerçekleştirilecek panel ve sunumların, kadınlarımızın kooperatifçilik konusundaki bilgi ve bilinçlerinin artmasına, bu sayede pek çok kadınımızın ekonomi hayatına adım atarak hem ailesine, hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan başarılı şahsiyetler olarak ortaya çıkmasına, çok önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Panelde bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş ise şunları söyledi: “Gerçekten kadınlar güçlerini bir araya getirdiği zaman başaramayacakları bir girişim olamaz. Bundan eminiz ve bugün çok sevinçliyim ki Malatya kadınları bu konuda gerekli duyarlılığa sahipler ve gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklar ki 6 tane kooperatifimizin olması bunu gösteriyor. Kadınlarımızın ortaya koymuş olduğu her çabanın yanlarında destek olacağız. Özellikle Kadın Kooperatifleri kurulması noktasında ben ilin valisi olarak kadınlarımızın her türlü girişiminde bana gelmelerini, bana ulaşamadıkları takdirde kaymakamlığımıza ulaşmalarını ve bu kuruluş aşamasındaki yaşadıkları zorluklar ile ilgili kendilerine her türlü desteği vereceğimi de ifade etmek istiyorum. Kadını güçlü olmayan bir ülke ne ekonomik bakımdan ne sosyal bakımdan ne kültürel bakımdan güçlü olabilir."(İLKHA)